Published On: Paz, Haz 22nd, 2014

1 TL’ye Liraya Kanser satıyorlar

cig-kofte-kanser

Lavaşta kullanılan ‘E920 kodlu Sistein’ hamurun elastikiyetini artırıyor. Sistein, hayvanların kılından yapılıyor. En fazla domuz kılı tercih ediliyor…

Son yılların revaçta işi Çiğ Köftecilik… Mantar Gibe Çoğalan Çiğ Köfteciler Her Köşede!

Çoğunluğu merdiven altı üretim olan bu müesseselerin ne kadar sağlıklı? 1 TL’ye çiğköfte dürüm olur mu? 50 Kuruşa da ayran, o da eşittir Kanser mi?

VATANDAŞLARA KANSER DAVETİYESİ ÇIKARTIYOR

Tatlıses Gıda Genel Müdürü ve Gıda Mühendisi Elif Attepe piyasada mantar gibi çoğalan çiğköftecilerin zehir saçtığını söyledi. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Attepe, piyasadan aldıkları numunelerin içinde akla hayale gelmez birçok ürün ile karşılaştıklarını belirtti. Attepe “Potasyum sorbat, sodyum benzoat gibi maddeler yüksek oranda katılıyor. Bu maddeler ürünün ömrünü 1 aya kadar uzatıyor. Vatandaşa kansere davetiye çıkarıyor” dedi. Attepe’nin söylediği bu söz ise kan donduracak tarzdaydı. Lavaşta yapılan hileleri de anlatan Attepe “Lavaşta kullanılan ‘E920 kodlu Sistein’ hamurun elastikiyetini artırıyor. Sistein, hayvanların kılından yapılıyor. En fazla domuz kılı tercih ediliyor” dedi.

Kaynak: maranki.com

About the Author

-