Published On: Cts, Tem 5th, 2014

5 Bin Kişi aynı Sofrada İftar açtı

 

iftar-esenler-turgutreis

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği mahalle iftarında Turgutreis Mahallesi’de 5 bin kişi aynı sofrada oruç açtı.

Esenler’de mahalleli aynı sofrada oruç açıyor. Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla Esenler Belediyesi, “Sizin Mahallede İftardayız” etkinliği ile ilçenin farklı mahallelerinde iftar programları düzenliyor. Programlar kapsamında Turgutreis Mahallesi Hacı Ahmet Akar Camii etrafında kurulan sofralarda toplam 5 bin kişi iftar yaptı.

MASALARI TEK TEK GEZDİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, mahallelinin iftar coşkusunu paylaştı. Göksu, iftar öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşlarla selamlaştı ve Ramazanlarını tebrik etti. İftara Başkan Göksu’nun yanı sıra, Esenler Müftüsü Halil Şekerci katıldı.

ALLAH’A ŞÜKREDİYORUZ

İftar öncesi bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Burada 5 bin kişiyle aynı sofrada iftar yapmak çok önemli. Allah’a bize böyle sofralarda iftar yapma şansı verdiği için şükrediyoruz. Soframızı yalnız ve kimsesiz bırakmadığınız için sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.

RAMAZAN’IN HAZZINI YAŞADILAR

Konuşmaların ardından ezanın okunmasıyla birlikte 5 bin vatandaş, aynı sofrada oruç açmanın hazzını yaşadı. Esenler Müftüsü Halil Şekerci’nin dualarına hep birlikte ‘Amin’ diyen vatandaşlar, Başkan Göksu’ya ve emeği geçenlere kendilerine komşularıyla aynı sofrada iftar yapma fırsatı tanıdıkları için teşekkür ettiler. 

RAMAZAN SEVİNCİ ÇOCUKLARI SARDI

İftarın ardından Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği “Ramazan Sevinci” etkinliklerinde çocuklar birbirinden farklı gösteri ve şovlarla Örfi Çetinkaya Ortaokulu’nun bahçesinde keyifli dakikalar geçirdiler. Çocukların Ramazan sevincine ortak olan Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, tüm minik misafirlere pamuk şeker ile patlamış mısır ikram etti. Çocuklar, başkan amcalarının ikramları eşliğinde okul bahçesinde kendileri için özel olarak hazırlanan yazlık sinemada film izlediler

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-