Published On: Per, Eki 16th, 2014

Ahi Çarşısı’nda ahiler sanatlarını konuşturdu

Esenler Belediyesi’nin Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamındı açtığı Ahi Çarşısı’nda ahiler sanatlarını konuşturdu. Programda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya da 5 yılda Esenler’de gerçekleştirdiği başarılı projelerden dolayı besmelelerle Ustalık Şedi kuşandırıldı.

ahilik_kutlamalari

Esenler Belediyesi, bir geleneği daha unutmadı ve Ahilik Haftası kapsamında Esenler esnafı ile birbirinden farklı etkinlikler düzenledi. Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen etkinliklere; AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.

AHİ ÇARŞISI’NI GEZDİLER

Etkinlikler, protokol üyelerinin ve esnafın Davutpaşa Caddesi sonundan Dörtyol Meydanı’na gerçekleştirdiği Ahi Evran yürüyüşüyle başladı. Mehteran eşliğinde yürüyüş yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve beraberindekiler, esnafı selamladı ve karanfil dağıttı. Protokol üyeleri daha sonra besmelelerle ve ahi duası eşliğinde Ahi Çarşısı’nın açılışını gerçekleştirdi ve ardından Ahi Çarşısı’nı gezdiler. Çarşıda, protokol üyeleri unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yer aldığı alanda önce demir dövdü, sonra da yorgancı, kalaycı, terzi, berber gibi ustalarla tek tek sohbet ettiler.

BAŞKAN ŞED KUŞANDI

Şahin’in konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya 5 yılda Esenler’de gerçekleştirdiği başarılı projelerden dolayı besmelelerle Ustalık Şedi kuşandırıldı. Şed kuşanmaktan duyduğu gururu dile getiren Göksu, “Biz yaşadığımız bu hayatta halkın rızası ve Hakk’ın rızası için iş yapmak zorundayız. İşte üzerimize emanet edilen bu şed de, bu rızanın korunması ve takibi için bize yüklenen en önemli görevdir” dedi.

AHİLİĞİN 3 TEMEL VASFI

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu konuşmasına, “Ahilik, komşuluk geleneğimiz, kardeşlik ve yöneticilik anlayışımız üzerimize çok farklı sorumluluklar yüklüyor” diyerek başladı. Ahiliğin önemine dikkat çeken Göksu, “Ahiliğin 3 temel vasfı var. Bunlar da; ahlâk, teslimiyet ve dürüstlüktür” diye konuştu. Ahiliğin herkes tarafından bilinmesini istediklerini belirten Göksu, “Ahiliği içselleştirebilirsek oradaki bereketi de şehrimize yaşatmış oluruz” dedi.

YILIN AHİ EVRANI

Programda Kadri Tuna, ilçe esnafı tarafından Esenler’de yılın Ahi Evranı seçildi. Tuna’ya kaftanını Başkan Göksu giydirdi. Ardından da ilçede uzun yıllardır mesleklerini icra eden esnafa, plaket takdim edildi. İBB Mehteran Takımı’nın gösterileriyle renklenen programda vatandaşlara meşhur ahi pilavı ve ahi helvası ikram edildi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-