Published On: Pts, Tem 14th, 2014

Ahmet Özhan’dan Esenler’de Tasavvuf konseri

Anadolu’yu Mayalayanlar programında mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, Muzaffer Ozak Efendi’yi anlattı. Ardından Tasavvuf Musikisi’nin güçlü sesi Ahmet Özhan, naif sesiyle Esenler halkına güzel bir gece yaşattı.

ahmet_ozhan_esenler

Esenler Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliklerin en fazla dikkat çeken programı Anadolu’yu Mayalayanlar’da Muzaffer Ozak Efendi anıldı. Ozak’ı öğrencilerinden mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer anlattı. Proğrama Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci katıldı.

tugrul_inancer_esenler

DİN VE KÜLTÜR BİRLİKTE

Ömer Tuğrul İnançer, Muzaffer Ozak’ın “Din kültürsüz, kültür de dinsiz olmaz” dediğini hatırlattı ve Ozak’ın tasavvuf alanında yaptığı büyük çalışmalara değinerek söze başladı. İnançer, “Tasavvuf musikisi alanında Türkiye’de ilk çalışmayı Muzaffer Ozak Efendi yapmıştı. Bugün tasavvuf olarak okunan ilahiler aslında tekke müzikleridir. Tasavvufta Allah ve Peygamber aşkı vardır. İnsanlar bunun için ağlarlar. Sahnelerimizde bugün ilahiler varsa bu Muzaffer Ozak Efendi’nin başarısıdır” dedi.

tevfik_goksu_tasavvuf_gecesi

HİÇ YALAN SÖYLEMEDİ

Vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Ramazan’ın feyzinden herkesin yararlanması gerektiğini hatırlattı. Başkan Göksu, “Ramazan ayı paylaşma, yenilenme ve arınma ayıdır. Hayatımızın her gününü Ramazan ayı gibi mübarek yaşamalı, bu doğrultuda Müslüman olmalıyız. Her gece Allah dostlarını bu alanda anıyoruz. Bizler o güzel gönül sultanlarını sizlere tanıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Göksu, Ozak’ın örnek kişiliğinden de söz ederek, “O, hayatı boyunca bir kere bile yalan söylememiş çok büyük bir gönül sultanıydı” dedi.

ahmet_ozhan_esenler_tasavvuf

AHMET ÖZHAN KONSERİ

Anadolu’yu Mayalayanlar programının ardından Ömer Tuğrul İnançer, sahneyi Tasavvuf Musikisi sanatçısı Ahmet Özhan’a bıraktı. Özhan, söylediği ilahilerle Esenler halkına unutulmayacak bir gece yaşatırken, sahnede bu ilahileri söyleyebildiği için bu yolu kendilerine açan Muzaffer Ozak Efendi’ye de teşekkür etti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu konserin ardından Ahmet Özhan’a verdiği konserle Esenlerliler’e yaşattığı güzel dakikalardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-