Published On: Sal, Kas 4th, 2014

Arınç: Cemil Bayık kim?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar yaptı.

bulent_arinc_cemil_bayik_sorusu

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç’a bir gazeteci, terör örgütü Cemil Bayık’ın açıklamalarını sorunca beklemediği bir yanıt aldı.

Bülent Arınç’ın konuşmasından satır başları:

CEMİL BAYIK KİM?..

Gazetecinin sorusu: Cemil Bayık’ın 3. ülke olarak ABD’nin gözlemci ülke olması tavsiyesi vardı. Bunun için ne söyleyeceksiniz?

Cemil Bayık kim” diye sorsam tuhaf olur ama bugün okuduğum bi haberde “terör örgütü yoneticisi” olduğu yazıyordu. Dolayısıyla terör örgütü yoneticisi sıfatında birine “başbakan yardımcısı” olarak muhatap alıp cevap verirsem, Türkiye Cumhuriyeti’ne yazık olur.

Bugün AK Parti olarak bizim için önem bir gün. Bundan 12 yıl önce 3 Kasım 2002’de tek başımıza iktidara gelmiştik.

KARAMAN ERMENEK’TEKİ MADEN FACİASI

Gelinen noktayı hepimiz biliyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Bakanlarımız zaman zaman açıklama yapıyor. Madenlerdeki iş güvenliği konusu kapsamlı bir şekilde ele alındı.

KİŞİLER VERİLERİN KORUNMASI

Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ kişiler verilerin korunmasıyla ilgili bilgi verdi. Kişisel verilerin korunması kanunu bu yasama dönemi içerisinde çıkarılacak.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

4 kanun tasarısı Bakanlar Kurulu’nda görüşüldü. Paketin Meclis’e gönderilmesi kararı alındı.

BOĞAZ’DA TEKNE FACİASI

Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. 24 ceset denizden çıkarıldı, 6 kişi kurtarıldı. Bu bir insanlık faciasıdır, önlemek için bütün çalışmaları yapıyoruz.

MGK TOPLANTISI GÜNDEMİ

Konuşmalar gizlilik içerisinde cereyan eder, açıklanamaz. MGK toplantısında konuşulanlar orada kalır. Legal görünümlü illegal yapı tanımlaması hukukidir. Cemaatler sosyolojik varlıklardır, sonradan değişmiş bir yapıya bürünmüş ise tedbir almak gerekir. Cemaatler konusu kesinlikle ele alınmamıştır.

KOBANİ’YE İKİNCİ PEŞMERGE GEÇİŞİ İDDİASI

İkinci bir grubun gideceği kesinlikle doğru değildir. Kobani’ye ikinci bir grup peşmergenin gitmesi yönünde herhangi bir talep gelmemiştir.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Bu proje olacak diye öldürme, yakıp yıkma düşünülemez. Bizim çok önem verdiğimiz bir hayati konudur. Bu süreç olacak diye kamu düzeni bozulamaz. HDP’li bazı vekiller hakaret hakkını kendinde görüyor, ayarları yok. Eleştiri sizin için az bile, buna tahammül edeceksiniz. Nerede nasıl konuşacakları ile ilgili bir düzenleri yok.

Canlar mallar zarar görecekse süreçten bahsetmek garip. Sürecin devam etmesi için sabır gösteriyoruz. HDP suçunu kabullenmek yerine alay etme tavrına girdi. HDP sorumlularını inkar ediyor.

Kaynak : Haber7

About the Author

-