Published On: Çar, Oca 14th, 2015

Bahçelievler Belediyesi, sokak hayvanını sahiplendiriyor

Bahçelievler Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2014 yılı içerisinde 388 sokak hayvanını sahiplendirdi.

bahcelievler_hayvan_barinagi_gorevlileri

İstanbul’un en yoğun merkezlerinden biri olan Bahçelievler Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bu yıl genelinde yüzlerce kedi ve köpek tedavi edildi ve kısırlaştırıldı. Merkezde kedi, köpek, kanatlı hayvanlar, kaplumbağa,  tavşan, yılan ve iguana gibi egzotik hayvanlar dahil olmak üzere onlarca tür hayvana tedavi bakım ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor.

Kapasitesinin üzerinde hizmet veriyor.

2000 yılında hizmete giren Bahçelievler Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, sadece barınak sakinlerinin değil ilçe genelindeki tüm sokak hayvanlarının umudu oldu. Üç veteriner hekim ve 6 personeli ile kapasitesinin üstünde hizmet veren merkezde,  bütün hayvanların beslenme, muayene, tedavi,  ameliyat, kısırlaştırma, aşılama, paraziter tedavi ihtiyaçları aksatmadan karşılanıyor.

Bahçelievler Belediyesi Veteriner İşleri Birimi, Sokak Hayvanları Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon merkezine getirilen hayvanların; hayvan hakları ve sağlığı göz önüne alınarak kayıt altına alınmakla birlikte, küpeleme ve mikroçip işlemleri de uygulanıyor.

istanbul_hayvan_barinaklari

Gelen şikayetler anında değerlendiriliyor.

Öncelikle hayvanın tedavileri; iç dış parazitleri ve kuduza karşı aşılanmaları yapılıyor. Ağır yaralı, trafik kazası geçirmiş, kırıkları olan sokak hayvanları ile ilgili olarak da İBB ile koordineli bir çalışma yürütülüyor.

İlçe sınırları dahilinde tespit edilen beslenme odaklarına düzenli mama dağıtımı yapılarak hayvanların beslenmesine destek veriliyor.

Ayrıca yoğun kış şartlarında ilçedeki canlıların beslenmelerine destek olmak amacıyla belirlenen beslenme odaklarına kuşlar ve diğer hayvanlar içinde yiyecek dağıtımı olumsuz hava şartları düzelinceye kadar günlük düzenli yapılıyor.

kisirlastirma

Yıl içinde sokaklardan toplanan kediler ve köpekler tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinden sonra alındıkları ortama bırakılıyor. Tedavisi devam eden hayvanlar da iyileşme süreci sonuna kadar takip ediliyor. Merkezde, 2014 yılı içinde 780 adet kedi ve köpek kuduz aşısı yapılmış. Ayrıca yıl içinde Bahçelievler Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne müracaat eden vatandaşlar 108 kedi ve 280 köpeği sahiplenmiş. 2014 yılı sonunda 124 köpek ve 559 kedi kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları ortama geri bırakılmış.

Merkezde sahiplerini bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenmek ya da görmek isteyen vatandaşlar, hafta içi ve cumartesi günleri 13:00-16:00 saatleri arasında birimi ziyaret edebilir.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-