Published On: Cts, Tem 5th, 2014

Bahçelievler’de Derneklerin Ramazan Kardeşliği

Bahcelievler-iftar

Bahçelievler’de hemen her gün farklı bir mahallede gerçekleşen sokak iftarlarıyla Ramazan coşkusu sokaklara taşınıyor. Geçtiğimiz 11 yıldan günümüze her yıl geleneksel olarak sürdürülen Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen sokak iftarları aynı mahallede yaşayan semt sakinlerine, bir arada iftar yapma olanağı sunuyor. 

Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren gerçekleştirilen sokak iftarlarının dün akşamki durağı Kocasinan Merkez ve Yenibosna Merkez Mahalleleri oldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve Belediye Başkanı Osman Develioğlu da Kocasinan Merkez Mahallesi Teyyare Sokak ve Yenibosna Merkez Mahallesi Şehit Polis Vedat Ulusoy Parkında bir araya gelen mahalle sakinleriyle birlikte iftar açtı.

Vatandaşlarla birlikte iftar yapan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, burada yaptığı konuşmada “Bahçelievler halkını Ramazan boyunca İftar Çadırlarında ve mahallelerde verilecek iftar yemeklerine davet etti. Mahalle sakinlerini iftar yemeklerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Bu yıl 11.’cisini düzenlediğimiz iftar çadırlarımız ve sokak iftarlarımızda, her akşam iftar veren hayırsever işadamlarımıza Bahçelievler halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ile birlikte Hasan Doğan Spor Kompleksi yanındaki etkinlik alanına geçen Başkan Develioğlu, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Alandaki dernek stantlarını da tek tek ziyaret eden AK Parti Milletvekili Harun Karaca ve Başkan Osman Develioğlu stantlarda kendilerine ikram edilen yöresel ikramların tadına baktılar. Ziyaret ettikleri stantlarda dernek yöneticileriyle de sohbet eden Başkan Develioğlu; “Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını önemsediklerini belirterek, Ramazan ayının birleştirici manevi atmosferini de fırsat bilerek, her yıl olduğu gibi bu yıl da derneklerimize gelenek ve göreneklerini tanıtma ve yaşatma olanağı sunduk” diye konuştu.

Kaynak: esenlerhaber.com

 

About the Author

-