Published On: Pts, Kas 17th, 2014

Bakan Müezzinoğlu Samsun’da yürüyüş yaptı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı bir yaşam için doğru beslenme, hareketli yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak durmanın çok önemli olduğunu söyledi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜ SAĞLIK BAKANI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU: “SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN 2 KELİMEYE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR. BUNLARDAN BİR TANESİ SAĞLIKLI BESLENMEK, DİĞERİ DE HAREKET ETMEK” “BİZ YAŞAM KÜLTÜRÜMÜZE SAĞLIKLI BESLENMEYİ VE HAREKETİ KOYABİLİRSEK KRONİK HASTALIKLARDAN, KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARDAN VE KANSERDEN BÜYÜK ORANDA KENDİMİZİ KORUMUZ OLURUZ” “OBEZ OLAN VATANDAŞLARIMIZ KİLOLARINI YÜZDE 5 AZALTTIĞINDA DİYABETE YAKALANMA İHTİMALİ YÜZDE 45 AZALABİLİYOR” “VATANDAŞLARIMIZ GÜNDE ÇOK DEĞİL, YARIM SAAT KENDİLERİNE AYIRSINLAR, SONRA SEVDİKLERİNE AYIRSINLAR” “HASTA OLUP DA İYİ OLMA HAYALİ KURMAKTANSA SAĞLIKLI BİR YAŞAMI HEP BİRLİKTE SÜRDÜRMEK, EN DOĞRUSU VE EN GÜZELİDİR”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, bakanlık yetkilileri, hastane yöneticileri ve başhekimleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” yaptı. Sevgi Cafe’nin önünden başlayan yürüyüş, Sahil Yolu boyunca Yalova Gemisi’ne kadar gidilip geri dönülerek başladığı yerde son buldu.

“SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKET ÇOK ÖNEMLİ”

Yürüyüş sonunda basın mensuplarının soruların cevaplayan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıklı bir yaşam için 2 kelimeye çok ihtiyacımız var. Bunlardan bir tanesi sağlıklı beslenme, diğeri de hareket etmedir. Dolayısıyla bugün dünyanın en çok problem olarak yaşadığı ve ölümlere neden olan kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve kronik hastalıkları önleyen en önemli 3 nedenden biri sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak, yani sigara ve alkol gibi. Dolayısıyla biz yaşam kültürümüze sağlıklı beslenmeyi ve hareketi koyabilirsek kronik hastalıklardan, kardiyovasküler hastalıklardan ve kanserden büyük oranda kendimizi korumuş oluruz” dedi.

2014 yılını ‘sağlıklı beslenme ve hareket yılı’ ilan ettiklerini ifade eden Bakan Müezzinoğlu Obez vatandaşlarımız kilosunu yüzde 5 azalttığında diyabete yakalanma ihtimali yüzde 45 azalabiliyor. Dolayısıyla fazla kilo ve obezite büyük oranda hipertansiyon gibi, diyabet gibi, kardiyovasküler hastalıklar gibi hastalıkların da ana nedenleri arasındadır. O nedenle biz Sağlık Bakanlığı olarak 2014 yılı sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan ettik ve her cumartesi illerimizde halk sağlığı müdürlüklerimiz ve valiliklerimizin koordinasyonunda vatandaşlarımız ile birlikte sabah yürüyüşleri yapıyoruz. Sağlıklı beslenmenin emsali olarak da elma ve su diyoruz” dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU MÜJDE İLE GELDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılı içerisinde Samsun Şehir Hastanesi’nin ihale sürecini tamamlayıp inşaat sürecine dönüşmeyi hedeflediklerini söyledi. “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” etkinliğine katılmak üzere Samsun’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme alışması”na da katıldı. Toplantı öncesi konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Samsun’un sağlığı ile ilgili geçtiğimiz 12 yılda yapılan birçok sağlık yatırımı yapıldı. Sağlıkta yakaladığımız önemli ivme var. Bu başarıda Samsun’un dinamikleri ve sağlık verileri bizleri memnun eden verilerdir. Daha iyi olabilmesi için gerek fiziksel altyapı anlamında, gerekse yetişmiş insan kaynağı desteği anlamında elimizden geleni daha iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Samsun Şehir Hastanesi’nin ihale sürecini başlatıyoruz. YPK onayı geldi. Ön talepler, ön yeterlilik belgeleri alma aşamasına geldik. Önümüzdeki 3 – 4 ay içersinde sağlıklı bir ihale süreci sürdürebilirsek, 2015 yılı içerisinde de yer teslimi ile birlikte Samsun Şehir Hastanesi’nin ihale sürecini tamamlayıp inşaat sürecine dönüşmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-