Published On: Cts, Kas 30th, 2013

Başbakan Erdoğan Esenler’e geldi

basbakan-esenler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 2012- 2013 Akademik Açılış Töreni’nin ardından Esenler Belediyesi’ni ziyaret etti. Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleşen törenden sonra Başbakan Yardımcısı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda milletvekili ile protokol üyesiyle beraber Esenler Belediyesi’ne gelen Başbakan Erdoğan, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Erdoğan’ı görmek için Belediye önünde toplanan yüzlerce vatandaş, Başbakan Erdoğan’ı gelişini alkışlarla ve sevinç çığlıklarıyla karşıladı. Başbakan Erdoğan’ı görmek için sabırsızlanan öğrenciler de, “Esenler’e Hoşgeldiniz Başbakanım”  diye bağırarak Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalıştılar. Kendisine gösterilen ilgi ve alakadan çok mutlu olan Erdoğan, öğrencilerin yanına giderek onlarla birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.

Vatandaşlarla sohbet edip onların sıkıntılarını da dinleyen Erdoğan, yanına yaklaşan bir genç kızın kendisinden iş istemesi üzerine, gereğinin yapılacağını söyleyerek yetkililere talimat verdi. Esenler Belediye Başkanı Göksu da genç kızı Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM)’a yönlendirerek ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

ÖĞRENCİLERE OYUNCAK HEDİYESİ

Vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Belediyeye gelen Başbakan Erdoğan, Belediye girişinde de Esenler Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)’in minik öğrencileriyle karşılaştı. Öğrencilerin kendisine takdim ettiği çiçeği ve ESGEV Çocuk dergisini büyük bir memnuniyetle alan Erdoğan, öğrencilerin hepsine oyuncaklar hediye etti. Karşılamanın ardından Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun makamında ağırlanan Erdoğan, daha sonra beraberindeki bakanlar ve protokol üyeleriyle birlikte Cuma namazını kılmak için Esenler Dörtyol Meydanı’nda bulunan Merkez Camii’ne gitti.  Makam aracını kullanmayıp yürüyerek camiye giden Erdoğan, yol boyunca vatandaşlarla selamlaştı.

Cuma namazından sonra cami çıkışında da vatandaşların yoğun sevgi seliyle karşılaşan Başbakan Erdoğan, cami önünde kendisini bekleyen vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.  Kentsel dönüşümü Esenler’den başlattıklarının müjdesini vererek herkese hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, herkesin yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik ederek tekrar Esenler Belediyesi’ne döndü. Bir süre daha Esenler Belediyesi’nde kalan Başbakan Erdoğan’a Başkan Göksu günün anısına hediye takdim etti. Esenler Belediyesi’nce çıkarılan Kentim Esenler gazetesini de inceleyen Başbakan Erdoğan daha sonra kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmak üzere Havaalanı Mahallesi’ne geçti.

About the Author

-