Published On: Cts, Tem 5th, 2014

Başbakan Erdoğan Samsun’da konuştu

erdogan_samsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köşk seçimlerine aday olduğunu açıkladıktan sonra, seçim kampanyasına Samsun’dan başladı.

Erdoğan Samsun’da halka seslendi. Gazi Mustafa Kemal’in öldüğünden beri Köşk seçimlerininde kaos yaratıldığına vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi: 

ZORLA İSMET İNÖNÜ’YÜ SEÇTİRDİLER

Cumhurbaşkanını halk seçecek dedik. 2 dönem görev yapabilir dedik, bunu takdirinize sunduk. Yüzde 69 oranında evet dediniz. Türkiye yeni bir dönemi başlattı. Artık vekiller cumhurbaşkanını seçmeyecek, asıllar seçecek millet seçecek. İlk kez millet cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurun reisini, baş komutanını 10 Ağustos’ta sizler belirleyeceksiniz. Bugüne kadar 11 cumhurbaşkanı görev aldı. Gazi Mustafa Kemal sonrası bütün seçimler kaoslara yol açtı. O 10 Kasım 1938’de gözlerini hayata yumdu. Bir gün sonra askerler TBMM’yi kuşattılar. TBMM’ye ne dediler; Ya İsmet İnönü’yü seçersiniz, ya da Meclis’i kapatırız dediler. İsmet İnönü tehditle cumhurbaşkanı seçildi. Yine tehditle Cemal Gürsel’i seçtiler. Burada jenerasyon buradaki ismi tanımayabilir.

About the Author

-