Published On: Paz, Tem 6th, 2014

Başbakan Erdoğan’dan İhsanoğlu’na ilk çıkış

 

basbakan_erdogan_erzurumda_konusuyor

AK Parti Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’da halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Erzurum’da vatandaşlara seslendi. Erdoğan çatı aday İhsanoğlu için bunlar monşer tabii yolla işleri olmaz” dedi. Biz salonlarda değil şantiyelerde olacağız diye de ekledi.

İşte Başbakan Erdoğan’ın o konuşması:

Dadaş sen böyle yiğit durduğun sürece kimsenin eli bu ülkeye uzanamaz. Milli irade hırsızlarına ders verdiniz. Her birinizden Allah razı olsun. şimdi yeni bir seçime hazırlanıyoruz. 10 Ağustos’ta ilk kez halk cumhurbaşkanını doğrudan seçecek.Vekiller değil asıllar seçecek.

CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇSİN DEDİK

2007’de 10. Cuhmurbaşkanın süresi dolunca adayımızı belirledik. 367 diye bir hukuk cinayeti işlediler. Bunu kim yaptı? CHP. Bir de CHP’nin yandaşı eski hukukçular.

AK Parti’ye cuhmurbaşkanı seçtirmediler. Biz de halka gittik. Halkımız bize yüzde 47 oy oranı verdi. Bırakın Cumhurbaşkanını halk seçsin dedik. İki dönem seçilsin dedik.

Çankaya’dan veto yedik. Bu sefer halka gittik. Cumhurbaşkanını halk seçsin mi seçmesin mi dedik. Siz yüzde 69’la halk seçin dediniz.

Ey CHP, MHP ve HDP siz hangi yüzle halkımızdan oy isteyeceksiniz? Biz mutluyuz. Halkımızla yola çıktık yürüyoruz.

Onlar halkımıza efendilik yapmak istediler. Biz ise hizmetkar olmaya geldik.

10 Ağustos’ta Cuhmurbaşkanını siz seçeceksiniz. Bugüne kadar Türkiye’de 11 cumhurbaşkanı görev aldı. Birkaç istisna dışında hemen hemen hepsinde büyük olaylar çıktı.

Milletimiz sandığa gidecek oyunu kullanacak. 12. Cumhurbaşkanını inşallah milletim seçecek. 3 Kasım 2002’de göreve gelirken ne dedik Yeter artık söz de karar da milletin.

Biz size güveniyoruz. Siz ne dersiniz en güzeli odur. Çünkü siz 1000 yıllardır devam eden kutlu yürüyüşün temsilcilerisiniz.

Anadolu ve Trakya her meselede hakkın yanında duracak bir birikime sahiptir.

Milletin bu ferasetine bunlar inanmadı. Rahmetli Menderes bu milleti anladı ve millet onu sevdi. Bu CHP Menderes’i idam ettirdi.

Darbeleri savunan kim? CHP. Bu CHP halkın seçimine hayır dedi. Şimdi utanmadan oy istiyor.

Sizin tarihiniz ne emrediyorsa onu yapacaksınız. Pensilvanya’ya da en güzel cevabı siz vereceksiniz.

Gerekli dersi alacaklar. Milli güvenliğimizi tehdit edenlere en güzel cevabı siz vereceksiniz. MHP ile CHP’nin bir farkı kaldı mı?

Bu Bahçeli depremin altında kaldı. Bunlar başaramadılar. Bingöl’ü yeniden kurduk. Simav’ı, Van’ı yeniden kurduk. Neden inanıyorduk o yüzden üstündük. Bunlar ortaya bir siyaset koyamadı.

Bu MHP’nin başındaki zat bu CHP’nin başındaki zat gibi Erdoğan’a küfür edersem oy alırım zannettiler.

CHP ve MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Siz bunların mı peşinde olacaksınız. Yoksa bu ülkeye hizmet edenlerin mi peşinde olacaksınız?

Bunların bir adayı yok. Emir veriyorlar. Bunlar da ikiletmeden yerine getiriyorlar.

Dadaşlar biz bu yola kefenizimizi giyerek çıktık. Göreve geldik bir Türkiye vardı: Eğitim çökmüştü. Şu ana kadar yaptığımız derslik sayısı 250 bin.

10 milyon tablet ihalesi var. Her eve tablet girecek.

Sağlıkta neler yaptığımızı biliyorsunuz. Şehir hastaneleri, Eğitim araştırma hastaneleri devam ediyor.

Bu CHP’nin genel müdürü SSK’nın başındayken hastalar rehin kalıyordu.

Biz ecdadımız Fatih’in izinden yürüyoruz.

Bu Ramazan’ın bereketinin ardından inşallah 10 Ağustos’ta hep beraber zaferi kutlarız.

Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı ülkenin ilerlemesine, büyümesine çok büyük katkı sağlayacak.

Bir Cumhurbaşkanı adayına soruyorlar “Yollarla ilgilenecek misin?” Ben Cuhmurbaşkanı adayıyım benim yollarla ne işim olur diyor.

Bunlar monşer bunların yolla işi olmaz. Bizim yollarla işimiz olur. Milletin tüm işiyle ilgiliyiz. Cumhurbaşkanı olarak bu makamın sorumluluğunu taşıyacağız.

KOP tüneli 2015’te tamamlanacak. Biz 12 yılda 491 km bölünmüş yol yaptık Erzurum’da. Erzurum’u hızlı tren hattında. 12 yılda 11 katrilyon yatırım yaptık.

Her alanda Erzurum’a yatırımlar yaptık. Cuhmurbaşkanlığım döneminde hiçbir eser eksik kalmayacak. Paralel Yapı’yla mücadele sonuna kadar devame edecek.

Erzurum’un adını lekeleyen Pensilvanya’ya en güzel dersi siz verdiniz. Tahriklere, sabotajlara karşı çok dikkatli olun. Hem MHP hem HDP gerilimden besleniyor. Bunlara aldanmayacağız.

Erzurum’daki kardeşlerime sesleniyorum. Kongresinde bayrak asmayanların peşinden gitmeyin. Türk de benim kardeşim Kürt de. Bizde ayrımcılık olmaz.

Salonlardan salonlara değil şantiyelerden şantiyelere koşan bir Cumhurbaşkanı göreceksiniz. Bizimkisi hizmet davasıdır.

Pensilvanya’nın anladığı manada değil ha! Daha önce Recep kardeşimle burada bir hizmet görüldü. Efkan kardeşimle devam ediyor. Mehmet Sekmen’i buraya gönderdik. Erzurum Doğu’nun incisi olacak.

Bizim yolculuğumuz vatana hizmet yolculuğudur. 10 Ağustos’ta Türkiye’de bir tarih yazılmasını istiyorum. Yarın çocuklarınıza anlatacak bir hikayeniz olacak.

Türkiye’de ilk cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullandım diyeceksiniz. Sandıklara sahip çıkın. Allah bizi hak yolundan ayırmasın. 10 Ağustos büyük Türkiye yolunda milad olsun. Bize Allah yeter, bize Türkiye yeter.

Kaynak: haber7.com

About the Author

-