Published On: Çar, Eyl 3rd, 2014

Basın Açıklaması: ‘SP Sergisine izinsiz olduğu için müdahale ettik’

Esenler Belediyesi tarafından gazetemize yollanan basın açıklamasında, Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı’nın  Dörtyol meydanında açtığı sergiye, Esenler Belediyesi’nin neden müdahale ettiği konusunda açıklama yapıldı.

saadet_sergi

ESENLER BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI:

“İZİNSİZ SERGİ VE GÖSTERİME MÜSAADE EDİLMEDİ”

Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Derneği’nin 2 Eylül 2014 tarihinde Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlemeyi planladığı izinsiz sinevizyon gösterimi, etkinlik çadırı ve resim sergisi kampanyasına belediye tarafından müsaade edilmemesi, söz konusu siyasi parti tarafından yanlış bilgilendirilmesiyle bazı basın yayın organlarında yanlış yer almıştır. Olayın gerçeği şöyledir:

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı 28.08.2014 tarihinde Esenler İlçe Kaymakamlığı’na bir dilekçe ile başvurarak böyle bir Esenler Dörtyol Meydanı’nda bir hafta boyunca böyle bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirtmiştir. Esenler Kaymakamlığı da, dilekçeyi yetki sahibi Esenler Belediyesi’ne havale etmiştir. Esenler Belediyesi ise, merkezi meydan olan Dörtyol Meydanı’nda bu etkinliğin uygun olmayacağını, zaten aynı gün, aynı yerde İETT ile birlikte İETT’nin yeni hizmete sokacağı Mobil İstanbulkart Başvuru Merkezi aracının tanıtım toplantısı olacağı, bu sebeple izin verilemeyeceği yazılı ve sözlü olarak ilgili siyasi parti ve dernek yetkililerine iletilmiştir.

Ayrıca bu konuda Esenler’in başka bir noktasında böyle bir faaliyet yapabileceklerini, belediyemizin yardımcı olabileceğini, insan sirkülasyonunun çok yoğun olduğu Metro çıkışının bu etkinlik için daha uygun olacağı tavsiye edilmiştir. Esenler Belediyesi’nin bütün iyi niyetlerine rağmen programı düzenleyen Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı yasal izni olmadığı halde bu alanda söz konusu çalışmayı başlatmış, bunun tespit edilmesi üzerine Esenler Belediyesi Zabıta Ekipleri uyarılarını yapmış ancak vazgeçmemişlerdir. Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı da sözlü olarak yaptıklarının yasal olmadığını, meydanı izinsiz işgal ettiklerini bu sebeple de meydanı terk etmelerini rica etmişse de, bu teklif kabul görmemiştir. Bu durum karşısında Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, meydanda kurulu bulunan stant ve malzemeleri kardırmaya çalışmış, bu sırada burada bulunan parti temsilcileri zabıta memurlarına saldırmış ve arbede çıkmıştır. Ortamın gerginleşmesi üzerine olaya polis ekiplerinin müdahalesiyle malzemeler kaldırılmıştır.

saadetBasına yansıdığı gibi, kampanyanın izinli olduğu, buna rağmen belediyenin müdahale ettiği, Kur’an-ı Kerim ayetlerinin yerlere atıldığı, parti görevlilerinin darp edildiği tamamen yalandır. Anlatılanların tam aksine Esenler Belediyesi Gazze Belediyesi ile Türkiye’de tek kardeş belediyedir. Ayrıca Gazze ve Doğu Türkistan ile igili zaman zaman Esenler Belediyesi yardım kampanyaları da düzenlemektedir. Yaşanan gerginliğe tamamen Saadet Partisi mensupları sebep olmuş ve böyle bir ortamın oluşması için adeta gayret göstermişlerdir. Yaşanan üzücü olayın bundan ibaret olduğunu kamuoyunun bilmesini arzu eder, saygılar sunarız.

ESENLER BELEDİYESİ

About the Author

-