Published On: Pts, Ağu 4th, 2014

Bitlis’te Elektro gitar üretimine başladı

Bitlis’in Hizan ilçesinde ceviz ağacından silah kabzası yapılan bir atölyede çalışan Faruk Yılmaz, bu işi sanata yansıtmaya karar vererek gitar üretimine merak sardı.

bitlis_hizan_elektro_gitar

İnternet üzerinden tanıştığı Norveçli gitar ustası ile iletişime geçerek elektro gitarın yapımı ve ölçüleriyle ilgili bilgi alan Yılmaz, bu işi yapmak için Hizan’ın merkezinde küçük bir atölye açarak ürettiği elektro gitarları internet üzerinden pazara sundu. Kısa sürede yoğun bir taleple karşılaşan Yılmaz, başta yurt içi olmak üzere İngiltere, Meksika, Yunanistan, Norveç, İtalya, Amerika, Kanada ve Avustralya’ya ihraç etmeye başladı.

Sağlanacak desteklerle atölyenin kapasitesini büyütüp hem ilçedeki gençler için istihdam sağlayabileceğini hem de ihracatı artırarak ekonomiye büyük katkı sunabileceğini ifade eden Yılmaz, “İlçemizde ceviz ağacı en fazla silah dipçiği yapımında kullanılıyordu. Ancak ben ceviz ağacından başka bir şeyler yapmak istedim. İnternette yaptığım araştırmaların ardından da elektro gitar yapmaya karar verdim. İlk böyle bir işe karar verdiğimde bana, ‘sen deli misin, bunu başaramazsın’ dediler. Ben bunu başaracağıma inanmıştım ve başardım.” diye konuştu.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-