Published On: Paz, May 11th, 2014

Cinayetler Ve İdam Cezası – Halil Şekerci

muftu-halil-sekerci

Konuk Yazar / Halil Şekerci

İslam Dini öldürmeyi değil, yaşatmayı emreder. “Bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmek gibidir. Fakat bir insanı yaşatmak bütün insanları yaşatmak gibidir.” Maide/32.Cinayetler Allah’ı öfkelendirir,

Toplumun huzurunu kaçırır, aileler, kadınlar perişan olur, çocuklar yetim kalır.

Adam öldürmek Dinimizce en büyük günahtır, kul hakkıdır. Allah katında insan Kâbe’den daha değerlidir. “Bir Müslümanın gıybetini yapmak, herhangi bir şekilde üzmek dahi şiddetle yasaklanmıştır. Hatta lakap takmak, aldatmak, korkutmak dahi caiz görülmemiştir.”Hucurat/11-12

İslam Dini, insanlara zarar vermeyi değil, faydalı olmayı esas almıştır. “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Müslüman o kimsedir ki; diğer Müslümanlar onun elinden ve dilinden zarar görmezler.”Tac/1-27

Kıyamet günü ilk hüküm verilecek dava kan davaları, cinayetlerdir.” Hadis-i şerif  İbn-i kesir 1/460

Dünyanın yok olması, Allah katında bir Müslümanın ötürülmesinden daha ehvendir. “Hadis-i şerif Terğib/3

“Gökler ve yerde olanlar, bir Müslümanı öldürseler; Allah hepsini cehenneme atar.” Hadis-i şerif Terğib/3. Hatta öldürmek değil katile az bir yardımcı olmak bile şiddetle yasaklanmıştır. Hud suresi 113. Ayette Cenabı Allah: “zalimlere meyletmeyin (her hangi bir şekilde destek olmayın, yanlarında durmayın) yoksa size de ateş dokunur.” buyurmaktadır.

Bu kadar şiddetli yasağa rağmen bu yüce Dinin mensuplarının oluşturduğu Ülkemizde olan ve devam eden şiddetin ve

cinayetlerin sebebi nedir acaba? Sevgi,dostluk,iyilik varken neden bu düşmanlık,öfke, şiddet, kabalık. Birbirimizi sevmek,yardımlaşmak imanın gereği iken,birbirimize şiddet ve düşmanlık edip şeytanı sevindiriyoruz.Cenneti kaybetmekten daha büyük hüsran olmadığı gibi,cehenneme düşmek gibi bir felaket de yoktur.Fakat maalesef insanlar cennete değil cehenneme gitmek için adeta yarışıyor.

Hızla geçmekte olduğumuz bu dünyada iyilik yapmak varken,neden birbirimize zarar veriyoruz,birbirimizin hayatını karartıyor,zindana çeviriyoruz.Allah bizi İNSAN yaratmış,her şeyi emrimize vermiş,neden birbirimize ADAM gibi davranamıyor,saygılı olamıyoruz?

Yüce Dinimiz ağacın,bitkinin dahi gereksiz yere koparılmasını yasaklamış,hayvanlara dahi zarar verilmemesini,merhamet edilmesini emretmişken;Hanımlarına devamlı eziyet eden,şiddet uygulayan,canavarca katleden, bırakın Müslümanlığı insanlıktan çıkmış mahluklara ne demeli…Kimin gücü kime yeterse…

Özellikle küçük çocuklara karşı işlenen canavarca, sapıkça cinayetler kabul edilir gibi değil. tecavüz edip sonra ,işkenceyle öldürmek…

Evli adam ortaokul öğrencisi kızı istiyor, tabiî ki aile vermiyor, kız zaten çocuk…Vay siz nasıl vermezsiniz bana deyip eline silahı alıyor kızla birlikte babasını, anasını, amcasını öldürüyor.. Her gün işlenen bu hayvanca, alçakça cinayetlerden onlarca sayabiliriz. Bu sapık, alçak cinayetler herkesi üzse de. Maalesef ateş düştüğü yeri alev alev yakıyor. Gidin o çocukların yakınlarına sorun..Bir bayram sabahı evlerinden çıkıp bir sapık tarafından tecavüz edilip, sonra öldürülen ,evlerine hiç dönemiyen üç küçük çocuğun anne-babası şimdi ne halde acaba? Acıları dinmişmidir? kendimizi onların yerine koyalım bir an…O çocuklar bizim çocuklarımız da olabilirdi.Cinayeti işleyen yaratıklar cezaevinde yaşıyor..Birde acaba akli dengesi yerinde mi değil mi? Hastaneye götürülür. Deli raporu aldı mı tamam belki ceza da giymez.Böylede var..

Birde af şenliği var kaç yılda bir. Kim kimi affediyor? Maktulün yakınları perişan kadın dul kalmış,çocuklar yetim ortada.Onları gören yok.Üstelik af ile çıkanlar en kısa zamanda yeniden suç işliyor..

Toplumdaki bu cinayetlerin, vahşetlerin sebebi: Allah korkusunun, Ahiret inancının kalplerden çıkmasının yanında,caydırıcı cezanın olmaması.Allah inancı kişiyi caydırmıyorsa,dünyevi ceza caydırmalıdır.Ne Allah korkusu ne devlet korkusu var adamlarda.Planlanarak zalimce,alçakça cinayet işleyen bu yaratıkların cezası idam olmalıdır.Yani ceza;işlenen suça denk olmalıdır.Bir vücudun kangren olmuş azasının atılmaktan başka çaresi olmadığı gibi,bu acımasız yaratıklarda toplumun kangren olmuş parçasıdır,atılmazsa bütün toplumu huzursuz eder..

Her cinayetin cezası idam olmayabilir.Kazara,istemeden cinayet olabilir.Bazen de insan yalancı şahitlerin yalan şahitliği ile iftiraya maruz kalabilir, adam masumdur halbuki.. Allah korkusu, Ahiret inancı zayıf olan kimselerden yalancı şahitler bulmak zor değildir. Bu bir vak’adır..Bu gibi durumlarda hapis, diyet cezası olabilir..

Ancak planlayarak haince ve canavarca işlenen ve toplumun yüreğini yakan cinayetlerin kesin belli olan faillerinin ibret olması, başkalarına örnek olması ve suça meyilli olanların caydırılması için idam cezası  şarttır. Aksi takdirde ne bu vahşetlerin, nede kadınların vahşice şiddet görmesinin önüne geçilmez.

İdam cezası kimilerinin dediği gibi vahşet değil,masum çocuklara,savunmasız kadınlara karşı yapılan canavarlığın,vahşetin önlenmesi için rahmettir.Zavallı kadın,çocuk ve masum insanlara karşı yapılanlar vahşet değil mi?!

İşin garip tarafı idama karşı olanlar,vahşet diyenler,işlenen bu vahşetlere çare olarak neyi öneriyorlar?

Daha da garip olanı: İdama vahşet diye karşı olanlar, Suriye’de, Filistin’de, Mısırda, Arakanda vs… yüzbinlerce insanın vahşice kadın,çocuk,yaşlı,demeden acımasızca katledilmelerine,bombalarla evlerinin yıkılmasına sessiz kalmakta,hatta bunu yapan katillere toz kondurmamakta! Oysa bu insanlara yapılan zulüm;idam cezasından çok daha ağır…

Katil, zalim kim olursa olsun, isterse en yakınımız olsun, onu desteklemek,yandaş olmak, hoş görmek hiçbir insanlığa sığmaz.Katil katildir,zalim zalimdir.Müslümanlık,insanlık zalimin değil, mazlumun yanında olmayı gerektirir.

İnsanlar küçük yaştan itibaren hayat sadece bu dünya hayatıdır ,ye,iç,eğlen gönlünce, bir daha dünyaya gelmeyeceksin diye materyalist bir şekilde yetişirse olacağı budur .Birde devlet (ceza) korkusu olmazsa anarşistte olur, canada kıyar…Devletine, Ülkesine, Milletine bırakın faydalı olmayı,bela olur.

Gençlerimiz çocuklarımız imanlı,ahlaklı,merhametli yetişsin.Haramı-helali bilsin.Ana-baba hakkını,büyüklere saygıyı,insanlara iyi davranmayı,hayvanlara merhameti,temizliği,çevreye zarar vermemeyi…İslam Dininin bu olmazsa olmazlarının yanında daha nice güzelliklerini öğrensin.Düşmanlarına beddua değil DUA eden,kızının ve amcasının katillerini dahi affeden rahmet ve sevgi insanı BÜYÜK PEYGAMBER Hz.MUHAMMED as.ı tanıyarak,idol edinerek büyüsün..

Selam ve saygı ile.

Halil ŞEKERCİ/ ESENLER MÜFTÜSÜ

About the Author