Published On: Cts, Eki 25th, 2014

Cumhuriyet Kupası coşkulu bir törenle başladı

Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası coşkulu bir törenle başladı. Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’de büyük bir Mücadele Sporları Merkezi açacaklarının müjdesini verdi.

musabakalar-esenler

Esenler Belediyesi’nin ilçede spor yapanların sayısını artırmak ve mücadele sporlarına teşviki sağlamak amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği 5. Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası coşkulu bir törenle başladı. Esenler Hakkı Başar Spor Kompleksi’nde düzenlenen törene; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Federasyon temsilcileri, antrenörler, sporcular ve yakınları katıldı.

ESENLER’E MÜCADELE SPORLARI MERKEZİ

Sporcuların gösteri karşılaşmalarıyla başlayan festivalin açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Burada arzu ettiğimiz şey, Esenler’in çocuklarına, sporcularına motivasyon, katkı, heyecan ve birlikteliği sağlamak” dedi. Sporcu çocukların bir an önce Esenler’de bodrumlarda spor yapmaktan kurtulması gerektiğini belirten Göksu, “Allah nasip ederse Esenler’de büyük bir Mücadele Sporları Merkezi açacağız. Esenler’in değişik yerlerinde spor yapan kardeşlerimiz o mekânda çalışma yapabilecekler” dedi. Spora yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Göksu, “Kemer Mahalllesi’nde inşaatı devam eden stadyumun içinde açacağımız 20 bin metrekarelik Uzakdoğu Sporları Merkezi’nde de çocuklarımız spor yapacak” diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK

Programda son konuşmayı yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak da, 2007 – 2011 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı yapmış biri olarak Esenler’deki bu tablodan gurur duyduğunu belirtti. Aşkın Bak, “Mücadele sporları özünde savunmayı içerir. Biz sporcular olarak şiddeti sevmiyoruz. Ben inanıyorum ki, Esenler gençleri spora olan ilgi ve alakalarını arttıracaklar ve diliyorum ki Esenler’den Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkacak” şeklinde konuştu.

200 TAKIM – 1500 SPORCU

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 5. Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası’nı başlatan gongu çaldılar. Böylece Esenler’de 3 gün sürecek spor dolu günler resmen başladı. 24-25-26 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek festivalde; 200 takımdan 1500 sporcu, 7 branşta (kick boks, muaythai, taekwondo, karate, bilek güreşi, wushu, kyokushin) kıyasıya mücadele edecek. Karşılaşmalar, Esenler Hakkı Başar Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-