Published On: Paz, Nis 12th, 2015

Davutoğlu’ndan Papa’ya sert tepki

Başbakan Davutoğlu, Papa’nın 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklaya sert tepki gösterdi.

papa-ermeni

Başbakan Davutoğlu, Papa Franciscus’un 1915 olaylarına yönelik konuşmasına ilişkin, “Acıları tek taraflı okumak Papa’ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’un 1915 olayları konusunda Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nda düzenlenen ayinde yaptığı konuşmanın hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

“Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, sayın Papa’ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar.”

“Provokasyon terör örgütü taraflarından gelmiştir”

Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ağrı’daki terör saldırısına yönelik iddialarının sorulması üzerine, “Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir” dedi.

Kaynak: Sabah

About the Author

-