Published On: Per, Ağu 7th, 2014

“Demirtaş’ın şansı yok, bize oy verin”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: “HDP’li kardeşlerimizden birinci turda oy istiyorum.”

besir_atalay_ocalanin_onemli_bir_rolu_var

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat toplantısına katılmak üzere Van’a gelen Atalay, Ferit Melen Havalimanında Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğan’da, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı.

Havaalanında bir süre dinlendikten sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya katılan Atalay, seçim öncesinde bölgedeki ve kentteki genel durumu görmek, yürütülen çözüm sürecini ve seçimlerle ilgili vatandaşların düşüncelerini tespit etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye’nin şu anda en önemli gündem maddesinin cumhurbaşkanı seçimi olduğunu, Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının sandıkta seçileceğini vurgulayan Atalay, ülkede çok güzel bir seçim ortamı yaşandığını, demokrasi sınavı verdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı seçimlerinde üç adayın yarıştığını, Selahattin Demirtaş’ın bölgenin insanı olduğunu ve siyasi görüşünün de herkes tarafından bilindiğini anımsatan Atalay, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı seçiminde böyle bir siyasi kimlik, HDP Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye’nin her tarafında çalışma yapıyor. Biz HDP’yi ve bu arkadaşlarımızı ilk defa daha Türkiyelileşmiş olarak gördük. Bu iyi. Bölge, etnik ve ırkçı siyaset yapacağına, kendi meselelerini de içine alan bir Türkiye siyaseti yapıyor ve Türkiye’nin her yerinde propaganda yapıyor. Bizim istediğimiz bu. Terör, şiddet olmasın, herkes siyaset alanında kendi sorunlarını dile getirsin. Sayın İhsanoğlu ise herkes biliyor eski Türkiye’nin temsilcilerinin bir adayı. Biz yeni Türkiye’yiz. 12 yılda yeni bir Türkiye oluşturduk ve devam ediyor. Ama Ekmeleddin bey, eski Türkiye’nin temsilcileri, Türkiye’yi değiştirmek istemeyen, gelişmesini istemeyen ve o eski Türkiye’nin devam etmesini isteyen partilerin, lobilerin, dış desteği olanların adayı. Burada bir tereddüt yok. CHP, MHP dediğinizde hepiniz katılırsınız bunların eski Türkiye özlemi içinde olduklarını ve yeni Türkiye’den rahatsız olduklarına. Ama 8-10 tane daha parti, küçük küçük partiler bunların yanında. Bir de lobiler var, paralel yapı gibi. Ama hiçbirinin diğeriyle ilgisi olmayan hatta bir araya gelemeyeceğini düşündüğümüz partiler bir araya geldiler. BBP ile CHP bir araya geldi düşünebiliyor musunuz? Böyle bir araya gelişlerden bir şey çıkmaz. Bu zaten güven vermeyen bir çatıdır. Bu değerlendirmeyi vatandaşlarımız yapıyor.”

BİZİM ADAYIMIZ HERKESİN BİLDİĞİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Atalay, kendi adaylarının ise herkesin, tüm vatandaşların, milletin bildiği, emin olduğu, düşüncesini rahat söyleyen, kimliği ve hedefleri belli olan bir aday olduğuna dikkati çekerek, Recep Tayyip Erdoğan’ın 40 yıldır ülkede siyaset yaptığını dile getirdi.

“Tayyip bey böyle geri plan pazarlıklarıyla aday gösterilen biri değil. Bütün teşkilatlarımız olarak, tüm teşkilatlarımızla istişare edilerek hepimiz Başbakan’ımızın aday olmasını istedik” diyen Atalay, Erdoğan’ın, meclisteki tüm milletvekillerinin imzasıyla aday olduğunu ve genel başkanlarının seçilmesi için her yerde çalışma yaptıklarını ifade etti.

KAMUOYU YOKLAMALARI ERDOĞAN’IN  1. TURDA SEÇİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR

Vanlıların, Recep Tayyip Erdoğan’ı yaptığı çalışmalarla çok iyi bildiğini ve herkese düşen görevin Erdoğan’ı iyi bir oyla seçtirmek olduğunu anlatan Atalay, şunları kaydetti:

“Kamuoyu yoklamaları Erdoğan’ın birinci turda seçileceğini gösteriyor. Biz istiyoruz ki yüksek bir oyla seçilsin. O yüzden hepimize son günlerde daha fazla çaba göstermek düşüyor. Elimizde her hafta yaptığımız araştırmalar var, bunlar gösteriyor ki birinci turda seçilecek. Biz de ikinci tur olmasın istiyoruz. Ama Tayyip beye yakışır yüksek oyun olması hepimizin boynunun borcu. Biz herhangi birini değil, liderimizi aday yaptık. Başkaları gibi değiliz. Heyecanla, sıcaklara bakmadan, bütün engelleri yenerek çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Tayyip Erdoğan devletin tepesinde, İnşallah Türkiye daha güçlü olacak. Başbakan’ımız her şeyden önce dirayetli bir devlet adamıdır. Türkiye’yi iyi temsil eder. Başbakanlığında nasıl dünya liderliği özelliği gösterdi, devletin başında da yine dirayetiyle en iyi şekilde ülkeyi temsil edecek. Dik duran, mert bir insandır. Hiç sözünü esirgemez, ikili konuşması yoktur, söyleyeceğini açıkça söyler. Dürüst politikacıdır. Eğilip bükülmez, adam gibi adamdır.”

Atalay, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi durumunda partinin geleceğiyle ilgili, “başbakanın kim olacağı, yeni genel başkanın kim olacağı?” gibi soruların insanların aklına gelebileceğine dikkati çekerek, partilerinin daha güçlü yoluna devam edeceğini, partideki arkadaşlarının uzun yoldan gelen dava adamları olduğunu, arkadaşlarının birbiri için feda olacağını, hepsinin bir dava ahlakına sahip olduğunu ve parti içinde sen ben kavgasının olmayacağını bildirdi.

HDP’NİN ADAYININ SEÇİLME ŞANSI YOK

Bölgede HDP’ye destek veren insanların olduğunu ancak HDP’nin adayının seçilme şansının bulunmadığını vurgulayan Atalay, “HDP adayının aldığı oy sadece bizim oyumuzu bölmektir ve eski Türkiye temsilcilerine destektir. Demirtaş’ın aldığı oy onu seçtirmeyecektir. Şu anda 3. durumda ve seçilmesi mümkün değil. HDP’li kardeşlerimizden birinci turda oy bekliyor ve istiyorum. Burada darlıklara düşmeden İnşallah bölgede, Van’da, Başbakan’ımıza çok yüksek oy çıkmasını bekliyoruz. Ziyaretlerimiz bunu sağlamaya yöneliktir” diye konuştu.

Kaynak: AA

About the Author

-