Published On: Cts, Ara 20th, 2014

Dönemin Haşhaşi örgütü oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı DEİK Genel Kurulu’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

tayyip-erdogan-hashasi-aciklamasi

 

Erdoğan, paralel yapı operasyonlarına deyinerek, “Dönemin başbakanı diyenler, şimdi dönemin haşhaşi örgütü oldular, inşallah bu örgütü de kısa süre zarfında kimse hatırlamaycak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Erdoğan toplantıda, İstanbul merkezli başlatılan paralel yapı operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlatıldığını ifade eden Erdoğan, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor, hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Kim ne derse desin gerçekten şu anda dikkatli ve temiz bir süreç ilerliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dönemin Başbakanı diyenler, dönemin haşhaşi örgütü oldular. Bizim için dönemin Başbakanı diyen dönemin haşhaşi örgütünü de inşallah kısa süre zarfında hiç kimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek” açıklamasında bulundu.

Yapılan operasyonlara basın özgürlüğüne darbe diyerek algı operasyonu başlatanlara seslenen Erdoğan, “Gözaltına alınanlar gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? Bu operasyonları yutacağımızı mı zannediyorlar? Türkiye uluslararası itibarını sahte raporlarla elde etmiş değildir” diyerek sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Dün din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler, yarın başka maskeyle ülkelerinin karşısına çıkacak. İhanet hesabı yapanlar, millete hesap vermeye başladı. Milletin yürüyüşünü kimse durduramayacak” dedi.

Kaynak: Yenişafak

About the Author

-