Published On: Pts, Haz 22nd, 2015

Erdoğan: Siz o aklı kendinize saklayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Başkanı seçilmeden görevlendirmeyi yapacağı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

erdogan_twitterdan_uyardi

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

“Bugün El-Cezire Arapça kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmed Mansur, Mısır darbe yönetiminin talebi doğrultusunda Alman polisi tarafından Berlin Havalimanı’nda gözaltına alındı. Terörle mücadelemizde bizi yalnız bırakan, terör örgütü mensuplarının ellerini kollarını sallayarak gezmesine göz yuman Avrupa devletleri, ne yazık ki darbecilerin talepleri konusunda çok daha farklı davranıyor”

“Azerbaycan’da düzenlenen Avrupa olimpiyatlarına Avrupa’dan kimse gelmedi. Neden gelmediler biliyorsunuz çünkü Azerbaycan yönetimine diktatör dediler.”

“TÜRKİYE BATI’YA BİR DERS VERMİŞTİR”

“Önümüzde bir hükümet meselesi var. Sandık tek başına iktidar demedi ve koalisyon seçeneği çıktı. Milli iradenin bu görüşüne saygı duymak zorundayız. Türkiye eksiklerine rağmen yaşanan katılımla batıya önemli bir ders vermiştir.”

“SİZ O AKLI KENDİNİZE SAKLAYIN”

“Anayasa neyi emrediyorsa ben de Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim. Anayasa dışına asla çıkmadım. Fakat anayasa ve yasalardan bihaberolanlar, kalkıp bize bu noktada yol çizmeye çalışıyorlar. İşte birileri de kalkıyor efendim neymiş daha Meclis başkanı seçilmeden görevlendirmeyi yapacağımı söylüyor. Kusura bakma da bu işin yol haritasını biz kendimiz belirledik ve bu yol haritası da bu şekilde devam ediyor. Siz o aklı kendinize saklayın” dedi.

BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİ

Bizlere 1071 rakım oraya çıkmalıdır ifadelerini kullananlar öncelikle oturdukları sandalyenin sorumluluğuna varsınlar. 14 parti birleşip karşımıza geçtiniz. Ve millet yüzde 52 ile cumhurbaşkanı makamına bizi layık gördü. Biz de millete layık olmaya çalışacağız.”

Kaynak: haber7.com

About the Author

-