Published On: Per, Eyl 11th, 2014

Esenler Afet ve Acil Durum aracı satın aldı

Esenler Belediyesi, deprem, yangın ve sel gibi her türlü afet ve olağanüstü durumunda müdahaleye hazır, tam donanımlı bir AFAD (Afet ve Acil Durum) aracı satın aldı.

afad_afet_araci

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi Amirliği bünyesinde faaliyet gösteren Esenler Belediyesi Kurtarma Arama Teşkilatı (ESKAT) her geçen gün biraz daha güçlendiriliyor. Özel olarak yetiştirilmiş 70 kişiden oluşan ESKAT ekibi sürekli olarak bir taraftan eğitimlerine devam ederken, bir taraftan da araç – gereç bakımından takviye ediliyor.

HER AN HAZIR

Son olarak ESKAT için 4×4 çift kabinli AFAD (Afet ve Acil Durum) aracı satın alındı. Arazi tipli araçta olağanüstü durumlara müdahale etmek için yok yok. Araçta, jenaratörden, şişme çadırlara, hidrolik kesme aletlerinden canlı arama cihazlarına, botlardan helikopter sedyelerine, kırıcı ve delicilerden bir futbol sahasını aydınlatabilecek kapasitede ışık kulesine kadar her son teknoloji ürünü her türlü arama kurtarma malzemesi bulunuyor.

ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜYÜZ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’de, Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelebilecek her türlü afete karşı 70 kişilik ESKAT ekibi ve afet gönüllüleri ile müdahaleye hazır olduklarını belirterek, “Şimdi AFAD aracımız ve yeni alınan diğer cihazlarımızla ekibimizi daha da güçlendirdik. Cenab-ı Allah bizi bu cihazları hiçbir zaman kullanmak zorunda bırakmasın. Ancak böyle bir durumla karşılaştığımız zaman da her an müdahaleye hazırız” dedi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-