Published On: Pts, Eki 13th, 2014

Esenler Ahilik geleneğini yaşatacak

Esenler Belediyesi, Ahilik Haftası kapsamında açacağı Ahi Çarşısı’nda esnaf; terzi, ayakkabıcı, kalaycı gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekleri icra edecek ve maharetlerini bir bir sergileyecekler.

ahilik-kulturu-haftasi-ve-esnaf

Temeli 12. yüzyılda Kırşehir’de atılan ve dalga dalga yayılarak tüm Anadolu’yu saran âhilik geleneği Esenler’de unutulmuyor. Esenler Belediyesi, Ahilik Haftası kapsamında Esenler esnafı ile birbirinden farklı etkinlikler düzenleyecek.

Mehteran eşliğinde Ahi Evran kostümleri ile Davutpaşa Caddesi sonundan Dörtyol Meydanı’na gerçekleştirilecek yürüyüşle başlayacak etkinlikler, Ahi duası eşliğinde Ahi Çarşısı‘nın açılmasıyla devam edecek. Ahi Çarşısı’nda; terzi, ayakkabıcı, kalaycı gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekler canlı tutulacak ve ustaları, maharetlerini bir bir sergileyecek. Alanda, esnafa ve katılan tüm vatandaşlara meşhur ahi pilavı ve ahi helvası da ikram edilecek.

Etkinlikte ayrıca Esenler’de yılın Ahi Evranı seçilecek ve kaftanı giydirilecek. “Şedsiz kazanç haramdır”felsefesinden hareketle Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu‘ya da programda şed kuşandırılacak.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-