Published On: Per, Eyl 4th, 2014

Esenler Belediyesi Basın açıklaması “Hiçbir Yasal izin yok”

Esenler Belediyesi tarafından gazetemize yollanan basın açıklaması aşağıda okuyucularımızın dikkatine sunulmuştur.

esenler_belediyesi_logo

ESENLER BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI:

ESENLER’DE FİLİSTİN, GAZZE VE D. TÜRKİSTAN İLE İLGİLİ YAPILAN HİÇBİR ETKİNLİĞE ENGEL ÇIKARTILMAZ

Bugün bazı basın yayın organlarında belediyemiz ile ilgili gerçek dışı, yalan yanlış haberler yer almıştır. Olayın gerçeğini sizlerle paylaşmanın, kamuoyunun doğru aydınlatılması adına uygun olacağı kanaatini taşımaktayız. Kamuoyunun çok hassas olduğu Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan dramlar üzerinden sansasyonel bir ortam oluşturarak bundan siyasi bir rant devşirmeyi amaçlayan açıklamalar tamamen yanlış ve gerçek dışıdır. Olayın gerçeği şöyledir:

1- HİÇBİR YASAL İZİN YOK:

Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 28 Ağustos 2014 tarihinde, Esenler Kaymakamlığı’na bir dilekçe ile başvurarak 31 Ağustos – 7 Eylül 2014 tarihleri ve  09.00-23.00 saatleri arasında Esenler Dörtyol Meydanı’nda stant açmak, sinevizyon gösterimi yapmak ve resim sergisi açmak istemiştir. Bu talep üzerine, Esenler Kaymakamlığı da dilekçeyi Esenler Dörtyol Meydanı’nın tahsisinde yetkili olan Esenler Belediyesi’ne havale etmiştir.

Esenler Belediyesi de, Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkililerine, hem şifahi, hem de yazılı olarak Esenler’in tek meydanı olan Dörtyol Meydanı’nda böyle bir etkinliğe bir gün müsaade edilebileceğini, bir hafta boyunca tahsis edilemeyeceğini ifade etmiştir. Eğer etkinliğin mutlaka bir hafta boyunca yapılması isteniyorsa da ilçede daha uygun yerler tahsis edilebileceği belirtilmiştir.

2- İZİNSİZ SERGİ AÇTILAR:

Esenler Belediyesi’nin bu taleplerini kabul etmeyen Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 31 Ağustos 2014 Pazar günü Esenler Dörtyol Meydanı’nda söz konusu etkinliklerine izinsiz illegal olarak başlamış ve 2 gün de çalışmalarını yapmışlardır.

1 Eylül 2014 Pazartesi günü Belediyemiz Zabıta Ekiplerinin uyarısı üzerine malzemelerini toplayan parti temsilcileri, 2 Eylül 2014 Salı günü tekrar aynı yerde faaliyetlerine başlamışlardır. Bunun üzerine Belediyemiz Zabıta Ekipleri, etkinliğin sonlandırılması için tekrar uyarıda bulunmuş, parti temsilcileri Belediye Zabıtalarına saldırarak ortamı germişlerdir.  Bu durum karşısında Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, meydanda kurulu bulunan stant ve malzemeleri usulüne uygun şekilde kaldırmışlardır. Stantlarda bulunan çeşitli materyaller, partililer tarafından yırtılıp yerlere atılarak mağduriyet pozisyonu üretmeye çalışılmıştır.

3- AYETLER YERLERE ATILMADI:

Basına yansıdığı gibi, etkinlik malzemelerinin kaldırılışı sırasında herhangi bir ayet yazısı, Mescid- i Aksa resimlerinin yırtılması ve yerlere atılması tamamen yalandır. Malzemeler usulüne uygun olarak toplantı ve etkinliğe son verildi. Bu yanlış bilgiler tamamen, gayr-i hukuki bir faaliyetin gölgelenmesi ve sansasyon oluşturmayı amaçlamaktadır.

4- ESENLER BELEDİYESİ GAZZE İLE KARDEŞ: 

Esenler Belediyesi’nin Gazze için yapılan bir etkinliği yasaklaması asla söz konusu olamaz. Anlatılanların tam aksine Esenler Belediyesi Gazze Belediyesi ile Türkiye’de tek kardeş belediyedir. Ayrıca Esenler Belediyesi, halkımızın Gazze ve Doğu Türkistan’da yaşanan katliam ve zulümlerle ilgili yüreğinde yaşadığı duyguları en derinden hissetmekte, yapılabileceklerle ilgili sürekli Gazze ile görüşülmekte ve bizzat Gazze’ye giderek tespitler yapılmaktadır. Belediyemiz, Gazze ve Doğu Türkistan ile igili belirli zamanlarda yardım kampanyaları da düzenlemektedir. Şu an Gazze’nin imarı ve temizliği için Esenler Belediyesi Gazze’de özel faaliyetler yürütmektedir. Son İsrail saldırılarının ardından Esenler Belediyesi’nce Gazze Belediyesi’ne ihtiyaçlarla ilgili bilgi sorulmuş, Gazze Belediyesi’nden de teşekkür dolu ve yeni ihtiyaçların belirtildiği bir mektup gelmiştir. Gazze Belediyesi’nin bildirdiği acil ihtiyaçlarla ilgili Esenler Belediyesi’nin çalışması devam etmektedir.

Yaşanan üzücü olayın bundan ibaret olduğunu kamuoyunun bilmesini arzu eder ve özellikle şunun bilinmesini isteriz ki,  Esenler’de Filistin, Gazze ve D. Türkistan ile ilgili yapılan hiçbir etkinliğe engel çıkartılmaz. 

Saygılarımızla.

ESENLER BELEDİYESİ 

About the Author

-