Published On: Çar, Haz 25th, 2014

Esenler Belediyesi’nden İftariyelik Ramazan proğramları

esenler-ramazan

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi’nin Ramazan ayının manevi atmosferine uygun hayata geçireceği çok sayıda sosyal ve kültürel projeyi düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.

Ramazan ayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Esenler’de coşku ve heyecan içinde geçecek. On bir ayın sultanı Ramazan’ı karşılamak için tüm hazırlıklarını tamamlayan Esenler Belediyesi’nin, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun hayata geçirdiği çok sayıda proje, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen toplantıya; ulusal ve yerel basın temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, davullar eşliğinde okunan manilerle başladı.

RAMAZAN SAMİMİYETTİR

Esenler Belediyesi’nin Ramazan ayında Esenlerliler için hazırladığı “Ramazan Samimiyettir” konseptli proje ve etkinlikleri tek tek açıklayan Başkan Göksu, bu Ramazan ayında Esenler’de yapılan çalışmaların 3 temel başlıkta özetlenebileceğini söyledi. Göksu, “Her akşam yaptığımız Ramazan geceleri ile farklı etkinliklerle vatandaşın karşısında olacağız ve Anadolu Sokağı, Sanat Sokağı ve Kitap Fuarımızla burada Anadolu’nun renklerini buluşturacağız” dedi.

ALO İFTAR’LA 4 BİN KİŞİYE İFTAR

“Ramazan’da bir olmak, birlik olmak, beraber olmak çok önemli bir hasrettir” diyen Göksu, önünde uzun kuyruklar oluşan Ramazan çadırlarının yerine 4 yıldır yoksulun evinde yoksulla iftar yaptıklarını kaydetti. “Alo İftar projemizle her akşam 3 bin kişiye, evinde 4 çeşit yemek vereceğiz” diye konuşan Göksu, Esenler Belediyesi’nin son 4 yıldır uyguladığı ve herhangi bir sebeple (yolculuk, ev taşıma, hastalık v.s.)  iftar sofrası hazırlayamayanlar için başlattığı “Alo İftar” hattının bu sene de hizmette olacağını aktardı.

100 BİN EVE TESLİM İFTAR

İstanbul’da bir model haline gelen ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan ‘Eve Teslim İftar’ ile iftar hizmetini halkın ayağına taşıyacaklarını kaydeden Göksu, “Eve Teslim İftar ile 100 bin kişiye iftar vereceğiz çünkü bizim medeniyet değerlerimizde aslolan şey, yediklerimizden yedirmek, giydiklerimizden giydirmektir” dedi.

15 BİN KİŞİ SOKAK İFTARI’NDA

Sokak İftarları ile ilgili de konuşan Göksu, “Sokak İftarlarımızı bu sene vatandaşlarımızın daha rahat toplanabilmesi için cami merkezlerimizde vereceğiz. Bu şekilde de 15 bin kişiye iftar vermiş olacağız” diye konuştu.

BİR İLK: OTOBAN İFTAR ÇARDAĞI

Esenler Belediyesi’nin bu sene ilk defa otobanlara Otoban İftar Çardağı kurduğunu söyleyen Göksu, “Evlerine yetişemeyen vatandaşlarımızı düşünerek hazırladığımız bu proje ile ilçeden geçen iki otobanda gidiş ve dönüş yönünde, 4 ayrı noktada Otoban İftar Çardağı kuracağız. Görevli ekiplerimiz burada araçlarıyla trafikte ilerleyen vatandaşlara iftarlıklar dağıtacak” dedi.

BİR DİĞER İLK: ÇOCUK SOKAĞI’NDA İFTAR

Göksu, Menderes Mahallesi 330. Sokak’ta halk oylamasıyla kabul edilen Çocuk Sokağı’nda da Ramazan’ın ilk günü çocuklara iftar vereceklerini belirtti. Göksu, “Çocuk Sokağı’nda ilk defa oruç tutan evlatlarımıza Ramazan’ın ilk günü iftar vereceğiz. Ardından da onlara çeşitli hediyeler dağıtacağız” şeklinde konuştu.

YETİMLER BU SOFRADA

Ramazan’ın 12. günü’nün Yetimler Günü olması münasebetiyle yetimlere özel iftar vereceklerini ifade eden Göksu, “Bu özel günde dünyanın değişik yerlerindeki tüm yetimler, Esenler’de bir araya gelecek, onlara özel iftar vereceğiz ve etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

ÇEŞMELERDEN ÇORBA AKACAK

Esenler Belediyesi tarafından, sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlar düşünülerek hazırlanan Esenler Çorba Çeşmeleri’nin Ramazan ayında iftar çeşmesi olarak hizmet edeceğini belirten Göksu, “Çorba Çeşmelerimizden iftarda çorba akacak. Vatandaşlarımıza her akşam ortalama 3 bin bardak çorba dağıtacağız” dedi.

DÜNYA İFTARI ESENLER’DE

Göksu, Esenler Belediyesi’nin dünyanın 7 kıtası ile ülkemizin 7 bölgesinden damak tatlarının yer alacağı dev bir iftar sofrasına ev sahipliği yapacağını dile getirerek, “Bu iftarımızı da 7 Kıta, 7 Bölge Tek Sofra adı altında Türkiye’nin dört bir yanındaki renkleri ve Türkiye kardeşliğini yansıtmak amacıyla düzenleyeceğiz” diye konuştu.

ÇOCUKLARA RAMAZAN KARAVANI

Ramazan’a özel çocuklar için hizmete açtıkları Ramazan Karavanı’ndan da söz eden Göksu, “Ramazan Karavanımız, bütün mahallelerdeki çocuklarımıza Ramazan sevincini yaşatmak amacıyla kuruldu. Çocuklarımız burada tiyatro, sinema izleyebilecek ve çeşitli gösteriler takip edebilecek” dedi.

ELEKTRONİK RAMAZAN DAVULCUSU

Esenler’de bir ilki, Elektronik Ramazan Davulcusu’nu hayata geçirdiklerini açıklayan Göksu, bir araca yerleştirilen maket Ramazan davulcusunun mahalleliyi sahura kaldırmak için elektronik olarak davul çalacağını söyledi. Meydanda kısa bir tur atan Elektronik Ramazan Davulcusu herkesin ilgisini çekti. Göksu, ayrıca sahura kalkamayanlar için ESTİM Çağrı Merkezi’nin 444 00 73 numaralı telefonunu arayarak Uyandırma Servisi’nden faydalanabileceklerini kaydetti.

ESENLER’DEN 150 BİN KİŞİYE İFTAR

“Bu Ramazan’da toplam 150 bin kişiye iftar vereceğiz. Bu iftarlar, hayır sahipleri tarafından karşılanacak” diyen Göksu, “Bu Ramazan Allah nasip ederse, geçtiğimiz Ramazanlar’da da olduğu gibi, ben bugün evimde yokluktan ya da yoksulluktan dolayı iftar yapamadım diyen olmayacak” şeklinde konuştu.

YOKSULUN YÜZÜ EDİM KART’LA GÜLECEK

Yoksulların da kendileri için hayata geçirilen Esenler Belediyesi Dayanışma ve İyileştirme Merkezi’nden (EDİM) ramazan erzaklarını temin edebileceklerini hatırlatan Göksu, “Bu Ramazan da, yoksullarımız, kendilerine verilen EDİM Kart ile EDİM’den iftarlık ve bayramlık malzemelerini alabilecek” dedi.

MANEVİ YERLER GEZDİRİLECEK

Göksu, Ramazan ayında İstanbul’un manevi noktalarını gezmek isteyenleri de bu ziyaretlere götüreceklerini söyledi.

SEKSENLER EKİBİ ESENLER’DE

Programda TRT’nin sevilerek izlenen ve Türkiye’nin 34 yıllık geçmişinin ve değişiminin izleyiciye aktarıldığı Seksenler dizisinin oyuncuları; Hacı Ali Konuk (Bekçi Bekir) ve Faruk Sofuoğlu (Kasap Bahtiyar) da yaptıkları skeçlerle toplantıya renk kattı. İkili, Ramazan ayının Esenler’de çok güzel geçeceğini belirterek, “Samimiyetle söylüyoruz, ilk defa bu kadar kapsamlı bir Ramazan etkinliğine şahit oluyoruz” dediler. Seksenler dizisi ekibi, Ramazan ayında Esenler’de “Bey Baba’nın Konağı” adlı tiyatrolarını oynayacaklar.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-