Published On: Pts, Eki 13th, 2014

Esenler Emlak Konutları satışa çıktı

Esenler Emlak Konutları projesinin finansmanında kullanılacak 970 konutun satışı, düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

esenler_emlak_konutlari

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ekim 2012 tarihinde başlatılan Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son noktaya gelindi. Hak sahiplerinin daireleri dışında, projenin finansmanında kullanılacak 970 konutun satışı, Tekstilkent Ramada Plaza’da düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

emlak_konut_genel_muduru

ESENLER’E DEĞER KATACAK

Basın toplantısında konuşan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum, 19 Haziran 2014 tarihinde hayata geçen projeyi 18 ay içinde bitirmeyi planladıklarını söyledi. 72 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen proje çerçevesinde hak sahiplerine 1.403 daire ve 32 dükkân tahsis edileceğini belirten Kurum, 2. etapta ise 970 konut ve 23 ticari alanın satışa sunulduğunu açıkladı. Kurum, projenin Esenler’e değer katacağını ifade etti.

esenler_emlak_konutlari_acilisi_goksu

4 AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bu proje, Esenler’in potansiyelini ortaya çıkarması, Esenler’deki yapı stoğunun çözümü açısından ve Esenler’deki algı problemini ortadan kaldıracak büyük bir proje” diyerek söze başladı. Projenin Esenler için 4 önemli noktası olduğunu belirten Göksu, “Birincisi, Esenler’in lokasyonu açısından çok kıymetli bir proje. İkincisi, dönüşümden elde edilen bir proje. Üçüncüsü, Emlak GYO gibi bir uzmanlık kuruluşunun elinin değmiş olması. Dördüncüsü ise bu proje tamamıyla kamu organizasyonuyla elde edilen, kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm müdür sorusuna en güzel cevabı veren bir proje” diye konuştu. Göksu, projeden beklentilerinin hem Esenler’deki hem de Türkiye’deki kentsel dönüşümü tetiklemesi olduğunu söyledi.

Göksu ve Kurum, konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Toplantının ardından protokol üyeleri, basın mensuplarıyla birlikte satış ofisini ve şantiye alanını gezdiler.

esenler_orucreis_ktoplu_konut_fiyatlari

281 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler Belediyesi, Emlak Konut GYO, ve ESKON İnşaat İşbirliği ile hayata geçirilen Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde; 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinde inşa edilecek konutların satış fiyatları 281 bin liradan başlıyor.

Projede, 1+1 tipi konutların büyüklükleri 62 ile 73 metrekare arasında, 2+1 tipi konutların büyüklükleri 105 ile 123 metrekare arasında, 3+1 tipi konutların büyüklükleri ise 135 ile 172 metrekare arasında değişiyor. 4+1 tipi konutların brüt alanı ise 193 metrekare olacak.

esenler_konutları_plan_projesi

SELÇUKLU MİMARİSİ UYGULANACAK

Emlak Konut GYO tarafından üstlenilen ve toplam 72 bin metrekarelik alanda yürütülen kentsel dönüşüm projesinde konutların hepsinin dış cephelerinde Selçuklu mimarisi uygulanacak. Projede, yüzde 35 yapılaşma, yüzde 65 yeşil alan olacak. Toplam 7.000 araçlık kapalı otoparkın da yer alacağı projede konutlar, ekolojik bina konseptinde yapılacak.

ramada_plaza_basin_toplantisi

DETAYLI BİLGİ SATIŞ OFİSİ’NDE

Konutların satış şartları ile ilgili olarak proje alanında bulunan Emlak Konut Satış Ofisi’ne bizzat giderek veya 0 212 430 15 02 -03 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir. Proje alanındaki hak sahibi vatandaşlar ise kendi konutları ile ilgili bilgileri, Esenler Belediyesi içinde bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nden elde edebilirler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-