Published On: Paz, May 11th, 2014

Esenler’de Engelsiz Askerlerin kına gecesi

engelli-asker

Esenler Dörtyol Meydanı’nda engelli asker adayları için yapılan kına gecesi programında, engelli gençler hep birlikte keyifli dakikalar geçirdiler. ‘En büyük asker, bizim asker’ sloganları atan engelli gençler, gönüllerince eğlendiler.

Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Engelliler Müdürlüğü ile birlikte Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde,  İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki 100 engelli asker adayı için Esenler’de kına gecesi düzenlendi.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen “Engelsiz asker kına gecesi”  programına; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdür (İSEM) Vekili Taner Açıkel, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, asker adayı 100 engelli genç ve aileleri katıldı. İSEM’in hazırladığı müzik dinletileriyle başlayan programda, asker adayı engelli gençler hep birlikte halaylar çekerek, oyunlar oynadılar. ‘En büyük asker, bizim asker’ sloganları atarak eğlenen engelli gençler,  İBB Engelli Mehteran Takımı’nın yaptığı  gösteriyle de keyifli ve coşkulu dakikalar yaşadılar.

Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdür (İSEM) Vekili Taner Açıkel, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İSEM olarak Esenler Belediyesi ile birlikte İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki ilçelerde yaşayan engelli gençler için Esenler’de böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Askerliğin kutsal bir görev olduğunu ifade eden Açıkel, askerlik çağına gelmiş engellilerin temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmeleri için1 günlük askerliklerinin öncesinde, onlara yönelik böyle bir asker kına gecesi programı düzenlediklerini vurguladı.

HAYATIN TABİ BİR PARÇASI

Açıkel’den sonra konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat ise; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da engellilerin asker kınası programının Esenler’de yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İBB yöneticilerine teşekkür etti.

“Engellilik hayattan engelli sayılmayı gerektirmiyor”  diyen Polat, “Engellilik insanın kendi eliyle seçebileceği bir alan değil. Engellilik hayatın tabi bir parçası” dedi.

Engellilerin hayata tutunmaları, mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşamaları, bireysel,  toplumsal ihtiyaçlarının karşılanması için tüm toplumun elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini vurgulayan Polat, Esenler Belediyesi olarak bu konuda gereken hassasiyeti gösterdiklerini belirtti.  Esenler Belediyesi’nin engelliler, yaşlılar ve yalnız yaşayan kimselere yönelik yaptığı çalışmalarda bütçe sınırının olmadığına dikkat çeken Polat, onlar için her türlü imkan ve fırsatı kullandıklarını söyledi. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir takım projeler yaptıklarını da kaydeden Polat, Kemer Mahallesi’nde Engelliler Kampüsü yapacaklarını ve Anne İkame Merkezi’ni kuracaklarını anlattı.

SİZLER SAHİP ÇIKACAKSINIZ

Polat’tan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da önemli bir tören yaptıklarını belirterek,  insanın hayatında unutamayacağı bazı önemli törenler olduğunu ve bunlardan birinin de asker kına gecesi olduğunu söyledi. Askerliğin önemine dikkat çeken Kaymakam Ünal,  “Biz asker bir milletin evladıyız. Bugünümüze ne kadar şükretsek azdır. Bu millet birçok badireler atlattı” dedi. Bu anlamda askerlik çağına gelmiş engelli gençler için düzenlenen bu programın son derece anlamlı olduğunu ifade eden Ünal, “Bu gençlerimize sizler sahip çıkacaksınız. Bu milletin inancı sağlam, her türlü insana ihtiyacı var. Birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın.” dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Protokol konuşmalarının ardından program, engelli gençlere asker kınası yakma töreniyle devam etti. Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdür (İSEM) Vekili Taner Açıkel, etkinlik alanında kurulu masanın etrafında toplanan engelli gençlerin yanlarına giderek, masalara dizilen kınaları her bir engelli gence yaktı. Duygusal anların yaşandığı programda engelli çocuğu olan aileler evlatlarını asker kınalarının yakılması esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Asker kınasının yakılmasının ardından hep birlikte yapılan asker duasının sonrasında program, davul ve zurna sesleri eşliğinde asker eğlenceleriyle sona erdi.

About the Author