Published On: Cts, Tem 12th, 2014

Esenler Gazze için Dua etti

Esenler Belediyesi’nin Dörtyol Meydanı’nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri 14. Gününde ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun sohbet programı ile devam etti.

esenler_gazze_dongeloglu

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede Döngeloğlu, İsrail’in Filistin’e yaşattığı zulme vurgu yaparak; “Peygamber Efendimiz de çok çileler çekti. O’na o çileleri inançsız, iman etmeyen, kalpleri taşlaşmış insanlar yapıyordu. Bugün de terörist, katil, kana susamış İsrail, Filistin halkı üzeride büyük zulümler gerçekleştiriyor” dedi. Proğramı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’da vatandaşlarla birlikte izledi.

YAPTIKLARINI MİSLİYLE YAŞASINLAR

İsrail’in karşısında dimdik durarak Filistin halkının yanında her zaman taraf olduklarını ifade eden Ömer Döngeloğlu “Kudurmuş İsrail’in elinde çile çeken mazlum Filistinli kardeşlerimize selam olsun. Dualarımızla bu gece onların yanında olacağız. Gazzeli küçücük çocuklara bomba yağdırıp, bir de sanki futbol maçı izler gibi İsrail tepelerinden bu bombalamaları izleyip sevinen zalim İsrail ve onun halkını Esenler meydanından lanetliyoruz. Allah onları yaptıklarını misliyle yaşatsın. Küçücük çocukları babasız, anasız aileleri evlatsız bırakan bu zalim teröristleri kahreylesin inşallah” şeklinde konuştu.

YETİMLERİN BAŞINI OKŞAYALIM

Esenler Belediye Başkanı Mmehmet Tevfik Göksu Ramazan ayının her  15. Gününde kutlanan Dünya Yetimler Günü’nü hatırlatarak “Yetim kalmış bir Peygamber’in ümmetiyiz. Yetim bize insanlığımızı Müslümanlığımızı öğretir. Mutlaka komşularımızdan, akrabalarımızdan birinde bir yetim vardır. Onların başını okşayın. Peygamber Efendimiz, “Kim ki bir yetimin hakkını gözetir korur ve onun başını okşarsa cennette benimle beraber olur” der. Sizler de bu güdüyle hareket edin. Yetimlerimizi unutmayın” şeklinde konuştu.

DUALARIMIZ BU ZULMÜ DURDURUR

Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Gösku, herkesi Gazze’ye duaya davet etti. Göksu, “6 gündür Gazze bomba altında. Onlar bizim kardeşlerimiz. Aileler orada her gün sahur ve iftarlarına bomba sesleriyle başlıyor. Maalesef ümmetimiz darmadağın durumda. Bu zulme kimse dur diyemiyor. Gelin beraber dua edelim. Belki içimizden birimizin duası kabul olur ve gözyaşı durur. Sizlerle duada buluşalım” diyerek sözlerini noktaladı.

 KUM SANATI VE AGÂH KONSERİ

Programın sonunda Kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir, Soma’da yaşanan maden faciası kumlardan hazırladığı facianın günlerini anlatan gösterisi ile büyük beğeni topladı. Gecede son olarak tasavvuf müziği sanatçısı Grup Agâh sahne aldı. Grup Agâh, söyledikleri ilahilerle Esenler halkına duygu dolu bir gece yaşattı.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-