Published On: Paz, Eyl 28th, 2014

Esenler, Gazze’ye umut olmaya devam ediyor

Esenler Belediyesi, “Gazze İçin Fedakâr Ol” yardım kampanyası ile kardeş şehri Gazze’ye umut olmaya devam ediyor. Kampanyanın açılışında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’deki 27 bin binayı kapı kapı gezerek Esenlerliler’i Gazze’li aileler ile kardeş aile yapacaklarını söyledi.

gazze-esenler

Esenler Dörtyol Meydanı yine önemli bir güne ev sahipliği yaptı. 51 gün süren İsrail ablukası sırasında büyük yara alan Gazze için çeşitli organizasyonlar düzenleyen Esenler Belediyesi bu kampanyalara yeni birisini daha ekledi. Esenler Belediyesi, İHH ve İKRA Derneği ile birlikte “Gazze İçin Fedakar Ol” adlı yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın açılış törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve İKRA Derneği Kurucu Başkanı Emin Atalay ve katıldı.

ASIL FEDAKÂR ONLAR

Filistin’de yaşanan insanlık dramını anlatan bir sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İKRA Derneği Kurucu Başkanı Emin Atalay, Esenler’de bu tür kampanyaların her zaman büyük katılımla gerçekleştiğini belirterek, “Esenler kardeşlerine sahip çıkmak için hazır. Elimizi taşın altına koyma vakti. 4 gün boyunca bu meydanda kalacak bu bağış merkezi sizlerin yardımlarını bekliyor. Gazzeli kardeşlerimiz bizlerin yardımlarını bekliyor. Şimdi asıl fedakârlığı yapan Gazzeli kardeşlerimiz için bir olma ve harekete geçme zamanı” dedi.

10 BİN İNSAN PERİŞAN

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Esenler Belediyesi’ne kampanyaya verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Bir konuda bir sevap başlattıysanız o kıyamete kadar gider. Başkanımız böyle hayırlı çalışmaya vesile oldu, Allah yolunu açık etsin” dedi. Gazze’de şu an 10 bin insanın perişan hâlde olduğunu belirten Yıldırım, “Çok fazla inşaat ve gıda malzemesine ihtiyaç var. İnsanlar bu malzemeleri bulamadıkları için evlerini yeniden inşa edemiyorlar. Bu yardımlar, Gazze’nin imarı ve oradaki insanların tebessümüne vesile olacak” şeklinde konuştu.

GAZZE İÇİN 27 BİN KAPI ÇALACAĞIZ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, Gazze ile Esenler Belediyesi’nin kardeş şehir olduğunu dile getirerek her zaman Gazze’nin sorunlarına kendi sorunları gibi yaklaştıklarını dile getirdi. Kurban Bayramı’ndan sonra Gazze için yapacakları çalışmadan da söz eden Göksu, “Esenler’de 27 bin bina var. AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı’nın da katkılarıyla özel bir ekip kuracağız, kapı kapı dolaşacağız. (Gazze’deki bir binayla kardeş olmak ister misiniz?) diyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, mazlumlara bir el attığınızda Allah onun bereketiyle onu bin yapacak” diye konuştu.

GAZZE SOKAKLARINI TEMİZLİYORUZ

Gazze sokaklarını Esenler Belediyesi’nin çöp kamyonlarının temizlediğini ifade eden Başkan Göksu “ Bizim için Gazze’nin önemi çok büyük. Biz Gazze ile kardeş şehir olmak için yola çıkarken, oranın tüm sorunlarına, ihtiyaçlarına çare olabilmeyi düstur edindik. Bugün de burada Esenler halkının yardımseverliğini gösterecek bir kampanyaya imza atıyoruz. Tüm halkımızdan bu kampanyamıza destek bekliyoruz” dedi.

BELEDİYE’NİN MESAJI VESİLE OLDU

Gazze için ayırdığı parayı bu kampanyada bağışlayan Esenlerli Yeter Yazgan da, “1 haftadır Gazze’ye yardım için kenara koyduğum 1000 lirayı bağışlamayı düşünüyordum ki belediyemizden bu yardım kampanyası ile ilgili bir mesaj geldi. Ben de buraya gelerek bağışımı yaptım, kısmet burayaymış” dedi.

BAĞIŞLAR YAPILDI

Konuşmaların ardından önce protokol üyeleri, ardından da meydandaki vatandaşlar Gazze’ye umut olmak için bağış kutusuna yardımlarını attılar ve Gazze’deki insanlık dramını anlatan fotoğraf sergisini gezdiler. Vatandaşlar, alanda kurulu kermesi de ziyaret ederek ödedikleri paralarla Gazze’ye yardımlarını yollamış oldular.

BU DAVAYI ONLAR ANLATACAK

Esenler Dörtyol Meydanı’nda 4 gün sürecek yardım kampanyası süresince, gazeteciler, sanatçılar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Gazze başta olmak üzere ülkeden yaşanan insanlık dramını ve Filistin davasını anlatacaklar. Bazı Mavi Marmara gazileri ve şehit yakınları da Esenler Dörtyol Meydanı’na gelerek kampanyaya destek verecek.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-