Published On: Paz, Ara 15th, 2013

Esenler’de film gibi kuyumcu soygunu

Esenler_Kuyumcu_soygunuİstanbul Esenler’de filmleri aratmayacak bir planla kuyumcuya giren soyguncular, yaklaşık 10 kilogram altınla kayıplara karıştı.

Benzerine ancak film sahnelerinde rastlanan soygun Esenler Atışalanı’nda yaşandı. İddiaya göre; yıkım kararı verilen bir binanın boş olmasından yola çıkan şüpheliler önce işyeri ve çevresinde ardından da bina içerisinde keşif çalışması yaptı. Yaptıkları planı adım adım devreye sokan şüpheliler, gece yarısı sabaha karşı binanın dış kapısını açarak içeri binaya girdi.

BALYOZLA DUVARDA AÇTIKLARI OYUKTAN İÇERİ GİRMİŞLER

Şüpheliler, merdiven boşluğuna denk gelen kuyumcu dükkanının duvarında bir oyuk oluşturup ardından iş yerine girdi. Burada önce alarm sistemini ardından da güvenlik kameraları etkisiz hale getirip yerlerinden söken şüpheliler, içerisinde altınları bulunduğu çelik kasaya yöneldi. Hazırlıklı gelen şüpheliler kaynak kesicilerle kasayı üç ayrı yerinden delerek çelik kasanın kapısını açtılar ve ardından kasadaki 8-10 kilo ağırlığındaki altınları alarak geldikleri oyuktan çıkarak kayıplara karıştılar.

İŞ YERİ SAHİBİ SOYGUNU İŞE GELİNCE ANLADI

Olay gününü anlatan iş yeri sahibi Erkan Bayram, “Perşembe sabahı geldim. Biraz gecikmeli geldik, (yeni) dükkanda tadilat işlerimiz vardı. Bu bina yıkılacaktı zaten. Bu yüzden biraz geç geldim. Kapıyı kardeşim açtı. Kapıyı açtığında alarm tuşlarının yerinde olmadığını anlayınca beni çağırdı. Girdiğimizde durumu anladık. Duvardaki deliği gördük. İçeride kesif bir koku vardı zaten. Kasanın açıldığını anladık ve zaten kasa boşaltılmıştı” dedi. 700-800 bin tutarında yaklaşık 8-10 kilo altınlarının çalındığını ifade eden Bayram, iş yerlerinin sigortalı olmadığını belirterek hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi.

POLİS GÜVENLİK KAMERA KAYITLARINI İNCELİYOR

Yaşanan soygunun ardından ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme çalışması başlattı. Güvenlik kamera kayıtlarına el koyan polis, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

About the Author

-