Published On: Per, Tem 24th, 2014

Esenler Gazze için 10 Bin Hatim, 100 Bin Dua etti

Esenler Kadir Gecesi’nde tek yürek oldu, meydanı dolduran on binler, hep birlikte dualar etti.

gazze_hatim_dua_esenler

Ramazan boyunca bu mübarek ayın manevi ruhuna uygun birbirinden farklı etkinliklere imza atan Esenler Belediyesi, Kadir Gecesi’nde de çok özel bir programa ev sahipliği yaptı.Her yıl Kadir Gecesi’ni özel olarak idrak eden Esenler Belediyesi, bu sene de “Dualarda buluşuyoruz… 10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programı düzenledi. Dualar, İslâm coğrafyasında zulüm gören tüm mazlumlara gönderildi.

Esenler Dörtyol (Dua) Meydanı’nda düzenlenen programa; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu katıldı. Proğramı on binlerce vatandaş izledi.

hatim_dua

HATİMLERİN DUASI HOCALARDAN

Eyüp Sultan Camii İmam – Hatibi Erhan Mete ile hafızlar İshak Danış ve Mustafa Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede ilçedeki din görevlileri, Kur’an Kursu öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından okunan 10 bin Hatm-i Şerif’in duasını eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu yaptı.

tevfik_goksu_gazze_programi

DUALARIMIZ ARŞ-I ÂLÂYI TİTRETECEK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sözlerine, “Gazze, Esenler Belediyesi’nin kardeş belediyesi. Gazze’de çekilen acılara Esenler’in bu güzel meydanından onların yanında olduğumuzu gösterdik” diyerek başladı. Göksu konuşmasına şöyle devam etti:

“Dualarımızla beraber yeryüzünün hangi noktasında acı, gözyaşı varsa ellerimizi açıp Rabbimize yalvaracağız, Rabbimiz de dualarımıza icabet edecek, duaların reddedilmediği bu gecede dualarımız arş-ı âlâyı titretecek, Tel Aviv’e de korku salacak inşallah.”

ZALİMLER YOK OLACAKTIR

“Zalimler de bir gün yok olacaktır, Allah hiçbir zalimi zulmüyle baş başa bırakmaz” diyen Göksu, “Dualarımız Filistinli kardeşlerimizin yüreğine sevinç, İsrail’e de korku salacak inşallah” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

MAZLUMA DUA EDELİM

Esenler Kaymakamı da Yüksel Ünal da, “Her şey Hakk’tan ama zulüm kuldan. Bize düşen mazluma dua etmektir. Biz bu zulmün her zaman karşısında olacağız” dedi.

aziz_babuscu_esenler_gazza

RABBİM ZAFERE ULAŞTIRSIN

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, dünyadaki tüm mazlumlar için dua etmenin önemine dikkat çekerek, “Kimin duasının kabul olacağını bilmiyoruz. Secdeye kapanıp bu acziyetimiz için Filistin’e dua edelim” dedi. Bizim güçlü olmamız hâlinde Gazze’de insanların ölmeyeceğini ve mazlumun güven içinde yaşayacağını belirten Babuşcu, “Bu dualarla Rabbim bizi zafere ulaştırsın” temennileriyle sözlerini noktaladı.

kadir_topbas_gazze_esenler

BU DÜNYA TÜM İNSANLIĞA YETER

Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kendisinin de bu mübarek gecede doğduğunu ve ismini de buradan aldığını söyledi. Topbaş Ramazan ayının önemine vurgu yaparak, “Ramazan-ı Şerif paylaşmanın, farkında olmanın, insani değerlerin, unuttuklarımızı tekrar hatırlamanın adı” dedi. İsrail’in zulmü karşısında hissettiği acıyı dile getiren Topbaş, “Dualarda buluşuyoruz ve diliyoruz ki, tüm dünya barış ve kardeşlik içine girsin” diye konuştu. 21. yüzyılda olmamıza rağmen acılar yaşandığını hatırlatan Topbaş, “Acılar hep bu dünyayı kasıp kavurdu” dedi. Zalimlerin hiçbir zaman hayırla yâd edilmediğini söyleyen Topbaş, “Bu dünya esasında tüm insanlığa yeter. Allah’ın verdiği nimetler tüm insanlığa yetecek ölçekte” dedi.

gazze_esenler_hatim_dua

ELLER SEMÂYA AÇILDI

Konuşmalardan sonra Cemal Bolat, beraberindeki 5 hocayla birlikte kısa sureler okudu. Ardından da meydanı dolduran on binler ayağa kalkarak hep birlikte yaklaşık 45 dakika boyunca Filistin, Gazze, Suriye, Mısır, Arakan, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasının yetim kalmış ülkelerinin huzura kavuşması ve dünyadaki tüm mazlumlar için yüz binlerce salâvat-ı şerife, tevhit ve tekbirler getirip, dualar okudu. Esenlerliler’in tek yürek olarak ellerini semaya açtığı gecede vatandaşlar dualar etti, gözyaşları mazlumlar için aktı.

10 KİŞİ UMRE’YE HAK KAZANDI

Gecenin sonunda protokol üyeleri, Esenlerli hayırseverler tarafından Umre’ye gönderilecek 10 kişinin noter huzurunda kura çekimini yaptı. Umre’ye gitmeye hak kazanan vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Talihliler, kendilerini Umre’ye gönderenlere dua edeceklerini söylediler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-