Published On: Paz, Tem 6th, 2014

Esenler’de Naat Gecesi

Nat-Gecesi_Esenler

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v), Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Naat Gecesi’nde en güzel şiir ve kasidelerle anıldı.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda oluşturulan Ramazan etkinlik alanında Ramazan ayına özel programlar tüm güzellikleriyle devam ediyor. Alanı dolduran vatandaşlar, Ramazan gecelerinin güzelliklerini gerçekleştirilen etkinliklerle dolu dolu yaşıyor. Ramazan ayının 8. gününde Esenler’de Naat Gecesi düzenlendiği proğrama AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Müftüsü Halil Şekerci katıldı.

ŞİİRLER VE KASİDELER O’NUN İÇİN

Kelime anlamı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) övmek ve O’nu en güzel sözlerle anmak olan Naat Gecesi’nde şairler; Seyfullah Kartal, Nurullah Genç, Abdülbaki Kömür ve Aziz Hardal’ın okudukları şiir ve kasidelerle Peygamber Efendimiz’e olan sevgi, bağlılık ve özlem dile getirildi.

ESENLER’İN KIR ÇİÇEKLERİ

Program, Eyüp Sultan Camii İmam – Hatibi Erhan Mete’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tamamı çocuklardan oluşan “Kır Çiçekleri” korosunun okudukları şiirler de alanda bulunan vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

ASR-I SAADET’E GÖTÜRDÜ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Naat Gecesi’nde yaptığı konuşmasında Esenler olarak çok özel bir geceye ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek, “Bugün Ramazan ayının 8. günü, Esenler şu anda en güzel ve özel günlerinden birini yaşıyor. Peygamber Efendimiz’i andığımız, O’na naatlar okunan gecemiz birçok güzellikleri bizlere sunuyor. Adeta hepimizi Asr-ı Saadet yıllarına götürüyor. Bu güzel geceyi hep birlikte yaşayarak bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

MANEVİ GIDAMIZ

Geceye katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ise, “Ramazan’ın tüm bereket ve güzellikleri bu meydanda yaşanıyor. Bugün özel bir gece ile Peygamber Efendimiz’i anıyor, tüm güzel kelimeleri O’na sunuyoruz. Bu gecenin tüm manevi gıdası hepimizin içini doldursun” şeklinde konuştu.

SEMA DEVRANI YAPILDI

Gecenin sonunda gerçekleştirilen sema gösterisi de vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Şems ve Mevlana Derneği Sema Dergâhı’nın 33 semazen ile sunduğu gösteri izleyenlere unutamayacakları bir gece yaşattı. Gece, sema devranının ardından okunan kasidelerle sona erdi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-