Published On: Per, Tem 24th, 2014

Esenler’in İsrail ürünlerine boykotu ilçede çığ gibi büyüyor

Esenler’de kurulu bulunan yaklaşık 450 sivil toplum kuruluşu, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma sessiz kalmadı ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun da katıldığı bir basın toplantısıyla bu boykotta biz de varız dediler. Boykota Esenler esnafı da destek verdiklerini açıkladı.

esenler_stk_israil_boykot

Esenler Belediyesi tarafından belediyenin sosyal tesislerinde başlatılan İsrail menşeli ürünlerinin boykotu ilçede çığ gibi büyüyor. İlçede İsrail malı ürünler halk tarafından artık rağbet görmüyor. Esenler Belediyesi’nin başlattığı bu boykota, ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşları’ndan da büyük destek geldi. İlçede kurulu bulunan yaklaşık 450 sivil toplum kuruluşu bu boykotta biz de varız dediler.

Bu kapsamda Esenler Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’nda bulunan Anadolu Sokağı’nda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve 450 STK’nın başkanları basın toplantısı ile Esenler Belediyesi ve ilçe sivil toplum kuruluşlarının boykot konusunda aldıkları ortak kararı, kamuoyuna açıkladı.

stk_sivil_toplum_orgutu_israil_boykot

BOYKOTA DESTEK VERİN

İsrail’in Filistin’de yaşattığı insanlık dramı sebebiyle bu ülke menşeli ürünlere boykot kararı uyguladıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “İsrail’e destek veren ne kadar ürün varsa belediyemizin sosyal tesislerinde bu markaların satışını yasakladık. Arzu ediyoruz ki, kampanyamıza halkımız da destek versin. Bu boykotu İsrail’in Gazze’deki katliamı bitene kadar devam ettiriyoruz” dedi. Başkan Göksu ilçe halkından da kampanyaya destek beklediklerini belirterek, “Gazze’de hayatını kaybeden şehitlerimiz ilçe sakinlerimizden isteğim kampanyamıza destek vermenizdir. Esenler ilçe sınırları içinde İsrail menşeli ürünleri lütfen satın almayınız ki düşmanların gücünü zayıflatalım” şeklinde konuştu.

ESNAFTAN TAM DESTEK

Basın açıklamasına katılan Esenler esnafı da boykota destek verdiklerini söyleyerek “Yarından itibaren biz Esenler esnafı olarak İsrail ürünlerini satmama kararı aldık” diye konuştular. Göksu’da duyarlılıklarından dolayı esnafa teşekkür etti.

Kaynak: esenlerhaber.com

 

 

About the Author

-