Published On: Paz, Haz 15th, 2014

Esenlerli Gençlerden Cemil Meriç’e Vefa ziyareti

cemil-meric-esenler

Esenlerli gençler, Türk edebiyatının usta ismi Cemil Meriç’i ölümünün 27. yılında kabri başında andı. Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç de, babasının tavsiyelerini gençlerle paylaştı.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Esenler Belediyesi Gençlik Meclisi’nin organizesiyle gençler, Cemil Meriç’in Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret ettiler. Belediye önünden kaldırılan otobüslerle mezarlığa gelen öğrencilere; Meclis Başkanı İbrahim Uzgur da eşlik etti.

DUALAR CEMİL MERİÇ’E

Esenlerli öğrencileri Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç karşıladı. Ümit Meriç, Esenler’den Üsküdar’a babasına dua etmek için gelen öğrencilere şükranlarını sundu. Hep birlikte edilen duaların ardından konuşan Ümit Meriç, Cemil Meriç’in hayatından ve eserlerinden ders alınması gerektiğini kaydederek, “Babam 38 yaşında kör oldu. Bir uzvunu kaybetmesine rağmen 12 kitap kaleme aldı. Allah bir uzvunu kaybeden insana başka bir özellik veriyor” diye konuştu.

CİDDİYETE ÖNEM VERİRDİ

Cemil Meriç’in gençlere tavsiyelerini de öğrencilerle paylaşan Ümit Meriç, “Babam ‘Biz ciddi değiliz’ derdi. Ciddiyete çok önem verirdi. Kafasına, bedenine, beynine çok önem verirdi. Babam 12 kitap yazdı. İşini ciddiye almasaydı bunu yapamazdı” dedi.

KIZI İMZALADI

Ümit Meriç gençlere kitap okumalarını ve spor yapmalarını tavsiye ettikten sonra öğrencilerle sohbet etti. Öğrenciler de, Esenler Belediyesi tarafından kendilerine dağıtılan Cemil Meriç kitaplarını kızı Ümit Meriç’e imzalattılar.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-