Published On: Cum, Eyl 5th, 2014

Esenlerli Hacı adaylarının onuruna yemek verildi

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’den kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarından Esenler için dua etmelerini istedi.

esenlerli_haci_adaylari_onuruna_yemek

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yıl Esenler’den kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarıyla Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. davete hacı adayları ve aileleri katıldı.

DUA İSTEDİLER

Hep birlikte yenilen yemeklerin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Esenler Müftü Vekili Server Akın, hacı adaylarına “Rabbimize teslim olma adına kutsal topraklara gidiyorsunuz. Ziyaretiniz mübarek olsun” dedi.

EN HAYIRLI YOLCULUK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bir insanın hayatta çıkabileceği en hayırlı yolculuk, hac yolculuğudur. Hacca gerçekten niyet edenler ve davet edilenler gidiyor. Eğer davet edildiyseniz Mevla size haccı nasip ediyor” diyerek söze başladı. Hacı adaylarına tavsiyelerde bulunan Göksu, “Oradaki dakikalarınızı öldürmeyin. O güzel anlarınızı heba etmeyin. Çünkü Allah size öyle güzel bir şey bahşetmiş ki, O’nun evine gidiyorsunuz. Bundan daha güzel yolculuk olabilir mi?” dedi.

esenler_haci_adaylar_yemekte_dua-etti

Hacı adaylarından Esenler için dua isteyen Göksu, “Orada ülkemize, milletimize, Esenler’deki yoksullar, hastalar, dertliler için tavaf yapmanızı istirham ediyorum. Hacdayken Esenler için yaptığım tavafın, emanetini üstlendiğim 500 bin insan için yaptığım tavafın ve ettiğim duanın hazzını hiçbir şeyde yaşamadım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Esenler’den kutsal topraklara gidecek 143 hacı adayına içinde seccade, tespih, fes ve baş örtüsü bulunan birer çanta hediye edildi. Göksu, hacı adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirip onlardan tek tek helallik istedi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-