Published On: Sal, Kas 11th, 2014

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Esenler’de anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yıldönümünde, tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de düzenlenen programlarla anıldı.

10-kasim-torenleri-esenler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde Esenler’de düzenlenen programlarla anıldı. Anma programları, ilk olarak Dörtyol Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Törene, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Muhtarlar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Atilla Oğuz, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören protokol üyelerinin ve siyasi parti temsilcilerinin çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra saat dokuzu beş geçe çalan sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Buradaki program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

ÖĞRENCİLERİN DİLİNDEN ATATÜRK

Turgutreis Mahallesi’ndeki Örfi Çetinkaya Ortaokulu’nda bir anma programı daha düzenlendi. Programa, Garnizon Komutanı Topçu Albay Atilla Oğuz, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Atatürk’ü anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra okul öğrencileri; Elif Türkmen, Şevval Şanlı ve Hamdi Mustafa Çelik Atatürk’e dair yazılmış şiirleri okudular. Öğrenciler tarafından hazırlanan orotoryo katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Program, Müzik Öğretmeni Haydar Doğan’ın şefliğindeki okul korosunun çeşitli marşlar seslendirmesiyle son buldu.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-