Published On: Cts, Kas 30th, 2013

Gaziantep’in başkan adayı Fatma Şahin

Share This
Tags
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak Fatma Şahin'i açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak Fatma Şahin’i açıkladı.

 

Adı günler öncesinden belli olması rağmen resmi olarak açıklanmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketi Gaziantep’in büyükşehir belediye başkanı oldu.

Şahin, AK Parti tüzüğü gereği önümüzdeki genel seçimlerde aday olamayacaktı.

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

6 Temmuz 2011 tarihinde 61. Hükûmette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak atanan Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 tarihinde Güneydoğu’nun en önemli kentlerinden biri ve İpek Yolu’nun kavşak noktasındaki Gaziantep’te doğdu. Fatma Şahin, evli ve 2 çocuk annesidir.

Eğitimi ve Çalışma Hayatı

Fatma Şahin ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversite’si Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümüne girdi.

1987 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Gaziantep’te özel sektörde çalışmaya başladı. Uzun yıllar Gaziantep’te özel sektörde çalışmaya devam etti. Bu süre zarfında İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

Siyasi Hayatı

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep Teşkilatı’nda kurucu üye olarak siyasete adım attı.
3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde 22. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak, Gaziantep’in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.

Bu dönemde; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu’nda ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ile Töre ve Namus Cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

AK Parti 2. Olağan Kongresinde Merkez Karar Yürütme Kurulu’na seçildi.

22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde, 23. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak yeniden seçildi. Gaziantep ve bölgede üst üstte iki dönem milletvekilliği yapan ilk kadın oldu.

Bu dönemde ise; AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu.

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde, 24. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak 3. kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.

6 Temmuz 2011 tarihinde, 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’nde “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı” olarak atandı.

ASIM GÜZELBEY’İN KONUŞMASI

Eski Belediye Başkanı’nı Dr. Asım GÜZELBEY’in konuşması: “Salondaki en mutlu kişi benim. Çünkü çok başarılı olacağına inandığımı birine görevi devrediyorum. İkinci mutluluğum ise verdiği sözü yerine getirmiş birisi olmak. Bundan 10 yıl önce Başbakan’ım beni çağırdı, ben sıradan bir doktor iken bana güvendi. Gaziantep Belediye Başkanlığı görevini bana tevdi etti. Size söz veriyorum Gaziantep’i kazanacağız dedim. Başbakanımızın desteğiyle kazandık. Ama bu arada Gazianteplilere de söz vermiştim. Demiştim ki ben projelerimle geliyorum. 2 dönem belediye başkanlığı yapacağım demiştim. Benden sonra yine genç bir başkan seçin demiştim. Son bir mutluluğum var, doktorluk yaptığım yıllarda en fazla ameliyat yapan doktordum. Serbest çalışırdım. En fazla 30 sene doktorluk yapacağım demiştim. Zaten bırakacaktım. Ama zirvedeyken bırakmanın mutluluğunu yaşamıştım. Şimdi de zirvedeyken belediye başkanlığını bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum. Fatma Şahin hanımefendi benden daha iyi olacaktır.”

About the Author

-