Published On: Çar, Ağu 27th, 2014

Gül mü, Tekin mi diye konuşanlar işlerini yapsın – Gültekin Kaya

gultekin_kaya_kulupler_birligi

Konuk Yazar / Gültekin Kaya

Esenler Kulüpler Birliği Başkanlığına herkes saygı gösterecek. Her ağzını açan konuşurken dikkat edecek.Esenler Kulüplerinin Birliğine ve Yönetim Kuruluna laf söyleyen Hocalar, Başkanlarına laf söylemiş olur. Adını açıklamadan konuşanlar Hoca veya Spor Camiasından olarak Kabul Etmiyorum.

Esenler Kulüpleri zor günler yaşarken EASKB olarak neler yapıyoruz sizleri ve Esenler’ de yaşayan tüm halkımızı bilgilendirmek istiyoruz. Aynı zamanda gazeteniz üzerinden adını  açıklamayan görevinden başka her konuda bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi hocalara bilgi vermiş olalım.Kulüplerimizin sıkıntılar mevcut bunların aşılması için birlik olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Esenler Belediye Başkanımızla konuştuklarımızı başkanımız tek tek yapmaya başladı. Bunlar neler sorusu hemen akla gelecektir.

CEFA ÇEKMEYEN SEFA SÜREMEZ

Esenler’in ve Bölgenin en güzel Avrupa standartlarında bir saha yapılıyor. Kıymetini bilmek gerekli Esenlerin geleceği kurtulacak  çünkü,bu sahanın yanında alt yapılar için iki adet idman sahası  projeye dahil ederek  binlerce çocuğumuza umut kapısı olacak bir hizmet hızla inşa ediliyor.Yeni  sezon başlamadan malzeme dağıtımını gelecek hafta kulüplerimize telim edeceğiz.  Ben Sayın Belediye Başkanımız M.Tevfik Göksu’ya çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun derim.

ESENLER KULÜPLERİ ZORU BAŞARIP ŞAMPİYON OLUYOR

Bu çalışmalar yapılırken sıkıntı olmayacakmı tabiî ki olacak çile çekmeden güzelliklere kavuşmak imkansızdır. 2013-2014 sezonu kazasız belesız bitti. Takımlarımız sanıyorum 11 şampiyonluk aldı.Bu küçümsenemeyecek başarıdır.Bizler bu şampiyonlukları bir yılın sonunda karda yağmurda güneşin karşısında mücadele ederek kazanıyoruz. Bizleri diğer spor dallarıyla bir tutunlar hata ediyorlar.

ALT YAPI İDMANLARIMIZ TAMAM

Yeni sezon için saha toplantıları yaptık. Acil olarak alt yapılar için kulüpler organize  olarak ve Ayhan Çınar Hocanın desteğiyle Hakkı Başar tesislerinde takımlarımız yaklaşık 3 aydır idman yapıyor.Diğer kulüplerimiz ise 2 aydır alt yapılarını Belediyemizin desteği ile Esenler Bölge Parkı halı sahasında yapıyor.Yine Belediyemizin desteğiyle Yıldız Teknik Üniversitesi sahasına özel izinle idmanlar başladı.Eksikleri var Belediye yetkililerimiz hızla tamamlama gayretindeler. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin içerisindeki yeşil sahanın Esenler’deki Amatör Spor Kulüpleri’ne tahsis edildiğini ve kulüplerin antrenmanlarını artık bu sahada yapacaklarını söylemişti. Söyledik yapıyoruz.Sahaya kulüplerimizin hizmetinde bu böyle biline

İDMAN SORUNU  “A”  TAKIMLARDA

En büyük sıkıntı  Gece idmanı yapmaya mecbur olan A ve A genç  takımların idman yapacak yerinin olmaması ,bilmeyenler için açıklamakta fayda var .Bir A takım sezonluk değeri ve masrafı 50 -75 binliradır. Bu takımlar küme düşerse değerleri 5-10 binlira arasına düşer kayıp büyük olur. A takımı hazırlıkları başlayan ESENLER SPOR, YAZUZSELİM SPOR, İST.ESENLER TOKATSPOR, olarak tam bir perişanlık içindeyiz. Halı sahalarda ve komşu ilçelerimizin sahalarından destek istedik ama mümkün olmadı.Tokat olarak K.çekmece sahasına 22.00 da idmana gidiyoruz.Esenler bağcılar’da halı sahada ,Yavuzselim Hakkı Başar’da idman yapmaya çalışıyor.Ama çok zorluk yaşıyoruz bunu itiraf etmeliyim. Hem maddi hemde fiziki sıkıntımız yok yüksek.

NE SÖYLEDİYSEK YAPIYORUZ

Çocuklarımız ve gençlerimiz sokakta asla olmayacak. Bizim hizmet ettiğimiz geleceğimiz olan çocuklarımız 100 bin çocuk var. Esenler’ de 10 bine ulaştığımızda Kulüpler birliğimiz başarılı sayılacaktır. Belediyemizin desteği olması kaydı ile olmazsa olmazımız, Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu desteğidir.

Gültekin KAYA

About the Author