Published On: Per, Eyl 11th, 2014

Günde 1 liraya otopark hizmete girdi

Yavuz Selim Mahallesi’nde yapılan ve mahalle sakinlerinin günde bir liraya kullanılabildikleri otopark hizmete girdi. Son sistem hazırlanan otopark için kayıtlar alınmaya başlandı.

ucuz_otopark_esenler_istanbul

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKAME) kararıyla trafiğe kapatılan Yavuz Selim Mahallesi’nin otopark sorunu çözüme kavuştu. Plaka tanıma sistemi ile yapılan 198 araç kapasiteli otopark günlüğü 1 liradan olmak üzere aylık 30 liradan hizmete girdi. Sadece Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan ve caddesi, sokağı trafiğe kapatılan dairelerin araçlarının yararlanacağı otoparkın kayıtları alınmaya başlandı. İkamet adresi ve aracın kendisine ait olduğunu gösteren ruhsat belgesi ile başvuran Yavuz Selim sakinleri bu otoparktan yararlanabiliyor.

1 EKİM’DEN SONRA ARAÇ GİRMEYECEK

Otoparkın devreye girmesi ile birlikte caddelerde bulunan araç trafiği de rahatlamaya başladı. Mahalle sakinlerinin işlemlerini tamamlayabilmesi için 1 Ekim 2014 tarihine kadar Yavuz Selim Mahallesi’ne araç giriş çıkışı yapılabilecek. Bu tarihten sonra ambulans, itfaiye, polis araçları dışında araç giremeyecek. Otoparktan yararlanan vatandaşları misafirleri de belli saatler için otoparktan ücretsiz yararlanabilecek.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ

Otoparkın işleyiş düzeninde son teknoloji kullanıldı. Güvenlik görevlileri ve 24 saat kameralı sistemle korunan otoparka girişler, plaka tanıma sistemi ile gerçekliyor. Kayıtlar bilgisayarda tutularak, bir aracın ne kadar süreyle otoparkta kaldığı, ne zaman giriş ve çıkış yaptığı anında belirlenebilecek.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-