Published On: Paz, Haz 15th, 2014

İbrahim Turhan Lisesi Öğrencileri Mezuniyet Duası’nda buluştu

mezuniyet-duasi

Esenler İbarahim Turhan Lisesi öğrencileri israfın ve anlamsız eğlencelerin adet haline getirildiği mezuniyet programlarının aksine farklı bir program ile mezuniyet sevinçlerini kutladılar.

Mezuniyet Duası Programı için Esenler Belediyesi Sabri Ülker Gençlik merkezinde bir araya gelen Esenler İbrahim Turhan Lisesi öğrencileri mezuniyetlerini dua eşliğinde gerçekleştirdiler.

Kahvaltı ile başlayan programın sunumunu yapan Muhammet Nur Korkmaz programa katılan öğretmenler ve öğrenci arkadaşlarına teşekkür ederek şunları söyledi:

Değerli öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarım bu yıl ilki düzenlenen ”Mezuniyet Duası” programına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Mezuniyet duası programı için şu cümleleri yazmıştık:
İbrahim Turhan lisesi son sınıf öğrencileri olarak mezuniyet duasında buluşuyoruz
‘kalabalık koridorlarda konuşamadık, birbirimizi tanıyamadık, birlikte iyi şeyler yapamadık. Bari bundan sonra ortak idealimiz için bir şeyler yapalım. Bu inançla buluşuyoruz.’
evet işte o gün geldi çattı. Ve artık lise hayatımızın son saatlerini yaşıyoruz. Hem sevinçliyiz hem üzgünüz. Birçok hatırayı geride bırakıp yeni bir hayata başlıyoruz. Rabbimiz bizi her daim hayır üzere olan müslümanlardan eylesin. Aramızda olmak isteyen ama belirli sebeplerden ötürü gelemeyen arkadaşlarımız var. Maalesef yoktan yere sebeplerle duamıza iştirak etmeyen arkadaşlarımız var. İnşallah bu program İtl okulu sürecinde devam eder. Bir yandan üniversite hayatına adım atmanın sevincini yaşarken; bir yandan da öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızdan ayrılmanında hüznünü yaşamaktayız. Yıllar sonra bu programı hatırlayıp ne de güzel yapmışız bir daha olsa yine yaparız diyebilmenizi temenni ediyorum. Mezuniyet Duası Programının fikir babası olan Mahmut Balcıya da teşekkür ediyoruz. Ayrıca ev sahipliği için Sabri Ülker Gençlik Merkezi çalışanlarına, bu ikramların sofralarımıza vesile olmasına katkıda bulunan arkadaşlara ve onların kıymetli annelerine saygılarımızı sunuyoruz.’

mahmut-balci

Geçmişten bugüne bize ve okula ve öğrencilere ait fotoğrafların izlendikten sonra program İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mahmut Balcının yaptığı mezuniyet duası ile sona erdi. İşte yapılan Mezuniyet Duasının tam metni:

Ey her şeyi yoktan var eden Rabbimiz,
Bizleri her daim senden uzak kalmayan, seni unutmayan kullarından eyle,
İlim sıfatınla bizi aydınlat.
Bizi hakikat ve hikmet yolcularından eyle,
Gençlerimize yaşama sevinci,
Ülkesine ve insanlığa hizmet etme derdi nasip eyle.
Ey Rabbimiz, gençlerimizin hedefsiz ve kimliksiz yaşamaları için çalışanlara fırsat verme.
Biz öğretmenlere de öğrencilerimiz için çırpınmayı, yeni şeyler öğretmeyi ve zorluklara karşı sabretmeyi nasip eyle.
Gençlerimize Mehmet Akif’in özlemini duyduğu asımın nesli olma şuuru ver.
Gençlerimizi doğru insanlarla tanıştır.
Ey Rabbimiz, başta gençlerimize ve hepimize dava ve gönül adamı olmayı nasip eyle.
Onlara çıkarcılıktan, aldatmadan, yanlış düşüncelerden uzak durmayı, her şartta ortak değerler etrafında toplanmayı ve evrensel kardeşliği nasip eyle.
Ey Rabbimiz, bizi biz emeğe de duaya da inanan müminlerden eyle.  Bizi yüce Kur’anda furkan suresinin 77. Ayetinde buyurduğun üzere ‘De ki: “Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi? Fakat siz gerçekten yalanladınız; artık (bunun azabı da) kaçınılmaz olacaktır.” dediklerinden uzak eyle.
Ey Rabbimiz, bundan sonraki hayatımızı hayır üzere eyle. Bizi sana yakın olacak başarılara yakın,  senden uzaklaştıracak başarılardan da uzak eyle.
Ey Rabbimiz, bizleri her zaman bana ihtiyaç var diyen ve ben yerine biz duygusu ile yaşayanlardan eyle.
Ey Rabbimiz, bundan sonraki hayatımızı hayır üzere eyle. Bizi sana yakın olacak başarılara yakın,  senden uzaklaştıracak başarılardan da uzak eyle.
Ey rabbimiz, bizleri her zaman bana ihtiyaç var diyen ve ben yerine biz duygusu ile yaşayanlardan eyle. Amin.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-