Published On: Per, Tem 17th, 2014

İsrail’in Gazze saldırısını Turistlere anlattılar

‘Ya sen susacak mısın’ sloganı etrafında buluşan bir grup Sultanahmet meydanında turistlere İsrailin Gazze saldırısını anlatma çalışması yaptı.

gazze_sultanahmet_protesto

Buluşma önce basın açıklaması ile başladı. Grup adına Basın açıklaması yapan Umut Yanlık şunları söyledi.

Bizler  ‘Ya sen susacak mısın’ sloganı etrafında bir araya gelen duyarlı bir grup insanız. Ağırlıkla eğitimcileriz. İstanbul’un farklı ilçelerinde yaşamaktayız. İsrail’in mazlum insanlara yaşattığı acıları protesto etmeye çalışıyoruz. İsrailin Gazze’ye yaptığı saldırıları kınamak için Pazar günü İstanbul Atatürk Hava Limanı dış hatlar gelen yolcular bölümünde bir protesto eylemi yaptık.  Bir çok dilde hazırlanan dövizleri elimize alarak Gazze’de yaşanan vahşeti dışarıdan gelen insanlara anlatmaya çalıştık.

umut_yanlik_gazze_sultanahmet

Daha önce de söyledik: bizler sıradan insanlarız. Bu eylemi hiçbir grup, cemaat ve çevre adına değil sadece insanlık vicdanı adına yapıyoruz. Bu tür eylemeleri yapan herkesi de takdir ediyoruz. İsrail’in kuşatmasına karşı farklı açılardan kuşatmalar yapabiliriz. Dışarıdan gelen insanlara soruyoruz geldiğiniz yerlerde Vicdan Taşıyan İnsanlığı” Gören Var Mı ? İsrail, alanı 360 km² olan Gazze’deki sivilleri bombalıyor. Hem de uluslararası sözleşmelere aykırı silahlarla! ABD, AB, BM, Arap Birliği, İslam Konferansı Teşkilatı  ve geri kalan dünya sadece seyrediyor! Ben İsrail’i kınıyorum… İnsanlık ölmesin diye! Ya sen? Susacak mısın? Diyoruz.

Bugün ise Sultanahmet meydanında Filistin ve Gazze’nin sesini dünyaya duyurmak için toplandık. Her vicdan sahibi insanların ve duyarlı müslümanların çeşitli ortamlarda özellikle hava meydanlarında ve turistlerin yoğun olduğu yerlerde İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü vahşeti ve işgali protesto eden eylemler yapmasını öneriyoruz. Bu vesileyle bütün dünyayı medya gücü ile kandıran Siyonistlerin gerçek yüzünü göstermek için bu tür eylemlere devam edeceğiz.’

mahmut_balci_gazze_sultanahmet

Basın açıklamasında hazır bulunan Eğitimci Mahmut Balcı ise şunları söyledi:

Sevgili özgürlük dostları hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Biz burada bir gösteri için değil özellikle turistlere seslenmek için toplandık. Ancak kısa da olsa pazar günü Atatürk hava limanında başlayan ve devam edecek olan bu eylemlerle ilgili bazı açıklamalar yapmak gerekiyor: Her ne kadar İsrailin ateşkesi kabul ettiğine dair haberler gelse de İsrailin verdiği sözlerde duracağından kuşku duymak gerekir. Çünkü İsrail bunu hep yapmakta.

Bir ülkeye giden her turist artık o ülkenin bir fahri elçisi sayılır. Kültürümüzde elçiye zeval olmaz derler. Biz Müslümanlar hangi ülkeden ve her inançtan olursa olsun ülkemize gelen her yabancıya iyi davranırız. Çünkü müslümanız ve müslümanlık bizden el emin gibi olmayı emreder. Bu günlerde buralara gelen ve bir süre sonra Türkiye’den dönen her turistin müslümanlar hakkında şunları söylemesini düşünüyoruz: Türkiye halkının büyük çoğunluğu müslümandır ve İsrailin terörist olarak ilan ettikleri Filistinlileri ise çok seviyorlar.  Evet biraz sonra turistlerle iletişim kuracak olan kardeşlerimiz turistlere diyecekler ki: “Her ülke için çok kıymetli olan bölgeler ve insanlar vardır. Dünya ve Türkiyeli Müslümanlar için de Filistin ve Kudüs şehri çok kıymetlidir ve Filistin müslümanların kalbidir. İsrailin yıllardır devam eden işgal politikaları kabul edilemez. Bazı ülkeler ve Siyonistlerin kötü emellerine alet olan dünyadaki bazı medya kuruluşları insanları kandırıyor. Ümidimiz odur ki bu meydanda ve başka yerlerde yapılacak olan bilgilendirmeler ile vicdan sahibi olan insanların hem İsrail ve ona destek olan ülkelere hem de İslamafobia şeklinde oluşturulan korku duvarına karşı daha sağduyulu düşüneceklerine inanıyoruz.

Dünyada Müslüman kanı akarken gençlerimizin ve bazı bilinçsiz müslümanların ise dünya kupası için uykusuz kalmalarına ise çok üzüldüğümü paylaşmak isterim. Bu arada Şilideki milletvekillerinin Filistin halkına verdikleri desteği ise selamladığımı belirtmek isterim.

Yine turistlere diyoruz ki birileri özgürlüğümüzü kısıtlasa hemen tepki gösteririz. Halbuki Filistin halkı her gün aynı tutsaklığı yaşamakta. İsrail ve darbeci mısır hükümeti Gazze’lilerin sığınaklarda yaşaması için her türlü zulme devam etmektedir.

Grup üyeleri basın açıklamasından sonra Sultanahmet bölgesinde gezen yabancı turistlere İsrailin Gazze saldırısı ve Filistin halkının yaşadığı acıları anlatmak üzere gruplar halinde bilgilendirme çalışmalarına başladılar.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-