Published On: Per, Ara 25th, 2014

Kadıköy Mitingi hakkında Valilik Basın açıklaması yaptı

İstanbul Valiliği tarafından gazetemize gönderilen Basın açıklaması, aşağıda siz değerli okuyucularımızın dikkatine sunulmuştur.

vasip-sahin-istanbul-valisi

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

BASIN AÇIKLAMASI

Yazılı basında ve sosyal medyada, İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması’nın 28 Aralık’ta Kadıköy’de düzenlemeyi planladığı Marmara Kent ve Doğa Mitingine, İstanbul Valiliği’nin yasak getirdiği şeklindeki haberler sıklıkla yer almaktadır.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. maddesi ve aynı Kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi gereğince; Valiliğimizin 04.06.2014 tarih ve 27456 sayılı Onayı ile 2014 yılı içinde yapılacak gösteri yürüyüşleri ve açık yer toplantılarının, Avrupa Yakasında Fatih Yenikapı Sahil Alanı ve Anadolu Yakasında Maltepe Sahil Alanı’nda düzenlenmesinin uygun görüldüğü kamuoyu ile paylaşılmıştır.

17.12.2014 tarih ve 2014/223036 sayılı dilekçe ile 28 Aralık 2014 Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı’nda “Kentsel Dönüşümle Mücadele” konulu mitingin düzenlenmesi için Valiliğimize bildirimde bulunulmuştur.

Etkinliğin gerçekleştirileceği belirtilen Kadıköy İskele Meydanı’nın, 2014 yılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri alanları içinde yer almadığı mitingi düzenlemek isteyen tertip komitesine yazı ile bildirilmiştir.

Valiliğimiz tarafından tespit ve ilan olunan yerlerden herhangi birinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmak üzere müracaatta bulunulması halinde ilgili talepler değerlendirmeye alınmakta olup; bahsi geçen miting ile ilgili Valiliğimiz tarafından herhangi bir yasaklama veya kısıtlama durumu söz konusu değildir.

Kamuoyunun bilgilerine duyurulur.

About the Author

-