Published On: Sal, Ara 2nd, 2014

Kapak toplama kampanyasına Sakarya’dan destek geldi

Esenler Belediyesi’nin ‘Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel’ sloganıyla yürüttüğü kapak toplama kampanyasına Sakarya’dan destek geldi. Kampanya 2 engelliye daha umut oldu.

kapak_toplama_engelli_araci

Esenler Belediyesi’nin ‘Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel’  sloganıyla yürüttüğü kapak toplama kampanyası hız kesmeden devam ediyor. Kampanyada bugüne kadar 371 ton plastik kapak toplandı, 21’i akülü olmak üzere toplam 2 bin 310 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

TÜM TÜRKİYE’DEN GELİYOR

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yurdun dört bir tarafından gelen yardımlarla kısa sürede ulusal bir kampanyaya dönüşen “Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel” projesine İstanbul dışından da destek yağıyor. Kampanyaya Tekirdağ, Sinop, Giresun, Rize, Antalya, Erzurum, Van, Mardin, Şırnak ve daha birçok ilden destek geldi.

SAKARYA DA DESTEK VERDİ

Son olarak Sakarya’dan Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği de kampanyaya 320 kilo plastik kapakla destek verdi. Kampanya kapsamında derneğe 2 adet tekerlekli sandalye teslim edildi. Kampanya ile hem çevre kirliliğini önleniyor, hem de geri dönüşüm yoluyla engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanıyor.

DETAYLI BİLGİ İÇİN

Kampanyaya Türkiye’nin her yerinden vatandaşlar, destek vererek engellilere umut olabilirler. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0212 440 09 17 veya 440 00 73 (7103) telefon numaralarını arayabilirler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-