Published On: Sal, Kas 11th, 2014

Kızılay Kan aracı Dörtyol’da bağışçıları bekliyor

Kızılay’ın Kan Bağış Aracı, Esenler Dörtyol Meydanı’nı ziyaret ederek, kan bağışında bulunmak isteyenlere hizmeti ayağına getirdi. Kan bağışında bulunanların hangi takımın taraftarı olduğu da kayıt altına alınıyor. Kampanya sonunda hangi takım taraftarının kan bağışında bulunduğu da ortaya çıkacak.

kan-bagisi-esenler

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı ile birlikte kan bağışı kampanyası gerçekleştiriyor. Kampanya çerçevesinde; Kızılay’ın Kan Bağış Aracı Esenler Dörtyol Meydanı’nı ziyaret ederek, kan bağışında bulunmak isteyenlerin ayağına hizmet götürüyor. “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” sloganıyla düzenlenen kampanya ile her türlü iç donanıma sahip mobil Kan Bağış Aracı ile isteyen herkes kan bağışında bulunabiliyor. 10 ve 11 Kasım tarihlerinde, 10.30 ile 19.30 saatleri arasında bağış toplayacak araçta, toplam 6 görevli hizmet veriyor. Ülkemizdeki kan talebini karşılaması amacıyla yürütülen kampanya, Esenler’deki gönüllü bağışçılardan da büyük ilgi görüyor.

KİMLER KAN VEREBİLİR?

Kan bağışı kampanyasına 18–65 yaşlarında ve 50 kilogram vücut ağırlığının üzerindeki sağlıklı her birey katılabiliyor. Kan vermek isteyenlerin önce kan bağışçısı kayıt formunu dolduruyor. Kan bağışının yaygınlaştırılmasına destek vermek isteyen gönüllülerin, kan bağışına engel bir durumu yoksa, genel durumu değerlendirilip kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor. Kan bağışı yapan vatandaşlara, sıvı kaybının önlenmesi için mineral yönden zengin maden suyu ile bisküvi ikram ediliyor. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan veremiyor.

kan-bagisi-araci-esenler

KAN ŞAMPİYONU KİM OLACAK?

Dağıtılan formlarda bağışçılara hangi takımlı oldukları da soruluyor. Türkiye Süper Lig Futbol takımlarını kapsayan bu “Türkiye Kan Bağışı Ligi” çalışması ile kan bağışçılarının hangi taraftar grubu içerisinde yer aldıklarını ölçmekle birlikte taraftar grupları arasında kan bağışına olan ilgi de arttırılıyor. Kampanya sonunda Esenler’de hangi takımın taraftarının en çok kan bağışında bulunacağı merak konusu.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-