Published On: Per, Ara 18th, 2014

Kulüpler Birliği’nin tabelası olmadığını söylemek ahlaksızlıktır!

Gültekin Kaya’nın Gazetemize yolladığı Basın Açıklaması aşağıda okuyucularımızın  dikkatine sunulmuştur…

gultekin_kaya

KOLTUK VE TABELA HİZMET ETMEZ. ADAM HİZMET EDER

Esenler kulüpler Birliği’nin tabelası ve koltuğu olmadığını söyleyerek yapılan işleri kirletmeye çalışmak ahlaksızlıktır. Kulüpler birliği bünyesinde 6.000 aktif sporcu var hangi STK’nın bu kadar üyesi varsa ve haftanın 6 günü aktif hizmet veriyorsa ben takdir ederim. Yapılan emekleri bilgisizce kirletmeye çalışanları tekrar düşünmeye davet ediyorum. Tabelada hizmet etmez, koltukta etmez. Gönüllü yürekli spor kulübü başkanlarımızdan ve gecesini gündüzüne katmış hocalardan Allah razı olsun.

SPOR KULÜPLERİMİZ BİZİM MAKAMIMIZDIR

9 spor kulübün yeri ve Başkanlık makamları Kulüpler birliğinin makamıdır. 2 yıldır EASKB başkanı olarak görev yaptım. Hiçbir şey yapılmamış şeklinde açıklamalar yapılması vicdansızlık ve bilgisizliktir. Neler yaptık. Neler yapamadık. Geldiğimizde Sayın Esenler Belediye Başkanımızla görüşüp Stadyum içinden Kulüpler birliğine yer talep ettik ve aldık. Tabelamızı astık mobilya için belediyemiz ve devran kolejinin desteği ile ofis malzemesi alarak bir merkez oluşturduk. Ancak Stadın yıkılmasıyla tüm malzemelerimiz Belediyemize iadesini gerçekleştirdik. Ben hizmetin masa ve sandalye ile olmayacağına inanıyorum. Stadyum inşaatı bittiğinde Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu Kulüpler birliğine ofis merkezini verecektir. Yine stadyum tamamlandığında her spor kulübüne yerinin tahsisini yapacağını her fırsatta beyan etmiştir. Ayrına iki yaptığımız görüşmelerde stadyum yanına yapılacak olan 2 adet halı saha Kulüplerimizin alt yapı idmanlarını yapmaları için tahsis edeceğini açıklamış ve bizleri mutlu etmiştir. Kulüp başkanlarımız sabırla mutlu günleri bekliyor. Benim inancım Sayın Mehmet Tevfik Göksu Başkanımıza tamdır. Kulüplerimizi mağdur etmeyecektir. Hizmeti alan Esenlerin gençliği ve çocukları, kulüp başkanları falan değil. İnsana hizmet etmek her inanan kulun amacımızdır.

BOY GÖTERDİ DİYENLERİN BOYLARIN GÖRMEK İSTERDİM

Gültekin Kaya’nın boy göstermeye ihtiyacı olmadı. Benim siyasi ve mesleki kimliğim ve Esenlerdeki 36 yıllık geçmişim bana yeter. İsim söyleyerek açıklama yapanlar kendi yüzlerini ve adları ile açıklama yapsalardı. Daha etik olurdu. Fitne ve İftiradan sizleri Allah cc Affetsin.  Bunu söyleyenleri tahmin etmek zor değil. Söyleyecek sözümüz bizimde vardır sakın ola unutulmasın. Ben amacımdan sapmadan Gençliğe ve Esenlere hizmet edecek her insanın arkasında değil, yanında olmaya hazırım.

BİZ YAPILMASI GEREKENLERİ YAPTIK

  1. Stadyum kapandı hızla tadilatı yaptırılarak çok zor şartlarda tekrar hizmete sokuldu ve gecen sezon iç saha maçlarımızı evimizde tamamladık. Bu çalışma için tesis sorumlularımız, Mustafa beye ve İsa beye  çok teşekkür ederim.
  2. Esenler u 15 karması ile Avrupa yakası şampiyonu olduk ve İstanbul Şampiyonasında yarı finalde penaltılarla elendik. Bu turnuvada tüm masrafları kulüp hocaları ve bizler karşıladık.
  3. Esenler’ deki spor camiasını organize ederek, Belediyemizin Çanakkale turları ile sporcu ve ailelerini Çanakkale şehitliği görmelerini sağladık.
  4. Esenler kulüpleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı Olimpiyat evinde Esenlerimiz 2 bin sporcu kardeşimle ve kulüp yöneticilerimizle temsil ettik. Bu organizasyondaki desteği ve yardımları için Belediyemize ve Sosyal işler Müdürümüz Özcan beye çok teşekkür ederim.
  5. Kulüpler Birliği olarak spor bakanlığımızdan talep ederek spor kulüplerimize Malzeme yardımı aldık bizzat ben dağıtımını yaptım.
  6. Kulüpler birliği olarak İBB spor dairesinden talep ederek Malzeme yardımı alımı sağlanmış ve kulüplerimize teslimi sağlanmıştır. Bu dönemde bizlerle olamayanlar bu işlerin yapıldığından habersiz olmaları çok normaldir.
  7. ASFK Yönetim kurulunu Esenler’ de Yavuz Selim spor Kulübünde misafir ettik ve stadyumdaki ihtiyaçlarımızı dile getirdik. Bu organizasyonda desteğinden dolayı Ayhan Çınar hocamıza çok teşekkür ederim.
  8. Esenler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Göksu Esenlerdeki tüm kulüplere idman malzemesi ve sporcu kardeşlerimiz için çok kaliteli malzemeleri sezon başlamadan teslim almamızı sağlamıştır. Kendisine teşekkür ederiz.
  9. ASFK kongre döneminde seçim için aday olan tüm adaylar misafir edilmiş ve saygı ve sevgi çerçevesinde uğurlanmıştır.
  10. 2 yıllık dönemde spor kulüplerimiz çeşitli branşlarda 11 şampiyonluk almış ve 2 takımımız Türkiye Şampiyonasına gitmiştir.
  11. Kulüplerimizin Lisans işlemlerini kolaylaştırmak için gönüllü olarak ES. TOKATSPOR yöneticisi Necati Kara tüm kulüplerimizin lisanları ile ilgilenmektedir. Kendisine çok teşekkür ederim.
  12. KULÜPLER BİRLİĞİ ESENLER DE UYUŞTURUCUYA HAYIR ORGANİZASYONUNA KATILDI VE DESTEK VERDİ.

ZOR DÖNEM 2014-2015 – ZORU BAŞARMAK BİZLERE YAKIŞIR.

2014-2015 sezonu itibariyle kulüplerimiz çok zor bir döneme girmiştir. Stadyumun yıkılması ile iç saha maçları ve idman sahalarının olmayışı kulüplerimize maddi manevi büyük yük getirmiştir. Kulüplerimiz zorunlu olmadıkları yaş gruplarındaki takımları lig den çekmiştir. Ben bu dönem geçicidir diyorum ve çok güzel günler Esenler Gençliğinin olacağına inanıyorum.

Alt yapı gündüz idmanları için Yıldız Teknik sahası kullanılmaktadır. Ayrıca Bölge parkı sahası gündüz idmanları için kulüplerimize tahsis edilmiştir. İBB SPOR AŞ. Hakkı Başar sahasında gündüz idmanlarını Kulüplerimiz yapmaya devam ediyoruz.

Okulların ve A takım maçlarının başlaması gece idman yeri sorunu ile baş başa kaldık ve her kulüp kendi çözümünü üretti. Her işi Esenler Belediyemizden beklemeyeceğiz elimizden geleni yapacağız.

ESENLER SPOR –BAKIRKÖY BELEDİYE STADI                                                                                                             YAVUZ SELİM SPOR –İBB SULTAN GAZİ                                                                                                                               İST.ESENLER TOKAT –İBB SULTANGAZİ                                                                                                                    

sahalarında idmanlarını yapmaya devam ediyorlar. Ulaşım sorunu en büyük külfet oldu. Haftalık masraf kulüp başına 750 TL midibüs parası ödemeyi kulüp yöneticilerimiz yapmaktadır. Önce özveri göstereceğiz sonra rahat edeceğiz. Kulüp yönetim kurulları görevlerini yerine getirirse kimseye ihtiyaçları kalmayacaktır. Bu yıl geçtiğimiz döneme göre lisans sayımız daha düşük evet ancak gözden kaçan bir hatırlatma yapmak isterim. Özel futbol okullarındaki ve kulüplerim akademilerindeki sayı gecen döneme göre %100 arttı. Ekonomisi artarak olması gereken yere geldi.

Gültekin Kaya

About the Author

-