Published On: Cum, Ara 26th, 2014

Moto-Kurye Eğitim Projesi’nin Açılışı Yapıldı

10.000 Moto-Kurye Eğitim Projesi’nin açılış töreni İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

moto-kurye egitim projesi-acılisi-yapıldi

M.İkbal Arslan’ın haberi…

91. yılını kutlayan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun (TTOK) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen Moto-Kurye Eğitim Projesi’nin açılışı töreni Bakan Ala’nın teşrifleriyle yapıldı.

Seyrantepe’deki TTOK Genel Merkezi’nde yapılan açılış törenine; Bakan Ala ile birlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkan Danışmanı Prof Dr. Erman Tuncer, Emniyet Müdürü Selami Altınok, TTOK Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Katkak, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kurum müdürleri ve ilk dönem kursiyerler katıldı.

Açılışta  konuşan  Başkan Katkak, TTOK’nın yürüttüğü projelerden bahsettikten sonra, İstanbul’da 10.000 Moto-Kurye çalıştığını ve bu proje ile bunlara eğitim ve sertifika vermeyi planladıklarını söyledi.

Başkan Katkak’tan sonra kürsüye gelen Vali Şahin’de en büyük sorunlardan birinin trafik olduğunu ifade ettikten sonra, “Bu konuda en büyük eksikliklerin başında eğitim gelmektedir. TTOK ve Emniyet Müdürlüğü sosyal sorumluluk projesi olarak önemli bir rol üstlendiler. Başta Moto-Kurye’lerimiz olmak üzere çeşitli dallarda eğitimleri verecekler. Ben bu eğitimlerin trafik konusundaki bilincimizi daha da arttırmasını temenni ediyorum” diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

TTOK yetkililerini trafik gibi hayati bir konuya değindikleri için tebrik ederek konuşmasına başlayan Bakanı  Ala’da,  “Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan trafiği herkesin ciddiye aldığını biliyorum. Bu konuda ülkemizde çok sayıda eğitim de veriliyor ancak, artık bu konuda icraata geçme zamanı. Biz en son bayram tatilinde trafik kazalarına karşı önlem aldık ve sonuçları anında olumlu olarak yansıdı” diye konuştu.
Bilginin teorik ve tecrübe olmak üzere iki şekilde öğrenildiğini ifade eden Bakan Ala, “Teorik anında öğrenilir fakat tecrübe ile öğrenme özellikle trafikte çok acı sonlarla bitebilir.” diyerek tüm vatandaşlarımıza trafik kurallarına riayet etme çağrısında bulundu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından, bugün başlayan Moto-Kurye Eğitim Projesi’ni tamamlayan ilk 40 öğrenci sertifika ve kasklarını Bakan Ala’nın elinden aldılar.

Proje kapsamında 10.000 Moto-Kuryeye 40 kişilik gruplar halinde güvenli sürüş ve kurallara riayet odaklı eğitim, kask ve reflektörlü yelek verilecek.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-