Published On: Cts, Mar 28th, 2015

Öğrenciler Çanakkale oyunu ile duygulandırdı

Esenler’de, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerinin sahnelediği “A’sar 1915” oyunu, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

canakkale_tiyatro_esenler

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nın görüntüleri eşliğinde sergiledikleri performansla ayakta alkışlandı.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi, uzun süre unutulmayacak bir tiyatro oyununa sahne oldu. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Esenler Belediyesi’nin organize ettiği ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri tarafından sahnelenen Asar 1915 oyunu, salonu dolduran yüzlerce kişiyi 100 yıl öncesine götürdü. Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ersin Özkayalar, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan’ın da izlediği oyun sonunda minik öğrenciler ayakta alkışlandı.

3 NESİL AYNI SİPERDE ŞEHİT OLDU

Hayat hikâyelerinin anlatıldığı ve duygu dolu anların yaşandığı oyunda, Çanakkale Savaşı’nın çok önemli noktalarına da vurgu yapılması dikkatlerden kaçmadı. Çanakkale’de üç neslin; Dedelerin, babaların ve torunların aynı siperde, aynı amaç uğruna şehit olduğunun anlatıldığı bölümde duygusal anlar yaşandı. Oyunu izleyenler gözyaşlarına hâkim olamadı.

ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATTIK

Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarının anlatıldığı oyunda, görüntüler eşliğinde o gün yaşanılan hayat hikâyeleri anlatıldı. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Mesut Doğan, öğrencileri ile Çanakkale Ruhunu tiyatro sahnesinden izleyenlere aktarabildikleri için çok mutlu olduğunu ifade etti.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN HARİKA OYUN

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, sahnelenen oyunun mükemmel olduğunu belirtti. Geçen yıllardan farklı oyunu bu sene bir ilkokula verdiklerini ve sonucu merakla beklediklerini anlatan Ercan, “8-10 yaşlarındaki minik yavrularımız ecdadımızı harika anlattılar. Bizler performanslarını çok merak ediyorduk. Ortaya harika bir oyun çıktı. Hepsini alınlarından öpüyor tebrik ediyorum” dedi.

GEZMİŞİMİZİ UNUTMAMALIYIZ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milletinin yeniden doğuşu olduğunu söyledi. Göksu, “Bugün burada özgürce geçmişimizi haykırabiliyorsak bunu, işte o gün vatan için çarpışan Seyit Onbaşlılarımıza, Yahya Çavuşlarımıza, kınalı Hasanlarımıza borçluyuz. Bize düşen geçmişimizi unutmamak, o bağı kopartmamak. Bugün bizim özgürlüğümüzün her bir dakikasının bedeli ödenmiştir. Bu bedel öyle büyük bir bedel ki, o bedele sahip çıkmalı ve asla unutmamalıyız” diye konuştu.

İLK DERS ÇANAKKALE OLMALI

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise Çanakkale Destanı’nın herkesin hayatında büyük yer edinmesi gerektiğine dikkat çekti. Ünal, eğitim öğretimde Japonya örneğinden yola çıkarak, “En büyüğü 70, en küçüğü 13 yaşında şehidi olan bir savaşı yaşadık. Böyle bir destanı unutmamalı, her daim aklımızda tutmalıyız. Japonlar kendi öğrencilerine ilk ders olarak atom bombası atılan Hiroşima ve Nagazaki’yi gösteriyor. Bizler de ilk ders olarak çocuklarımıza Çanakkale’yi öğretmeliyiz” dedi.

ŞEHİT AİLELERİ İLE YEMEK

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin ardından Esenler Kaymakamlığı ve Esenler Belediyesi tarafından şehit aileleri ve yakınları için yemek verildi. Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ersin Özkayalar ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şehit aileleri ile birlikte yemek yediler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-