Published On: Cum, Haz 13th, 2014

Öğrenciler Tuna Mahallesi için proje hazırlıyor

tuna-mahallesi-mimarlik

Tuna Mahallesi’nin tasarımına yönelik fikir projesi geliştiren üniversite öğrencileri, Tuna’yı örnek bir mahalle olacak şekilde tasarlamak için çalışmalar yürütüyor.

Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri, Kentsel Tasarım ve Şehir Dersleri kapsamında Tuna Mahallesi’ni mercek altına aldı.

Tuna Mahallesi’nin tasarımına yönelik fikir projesi geliştirmek isteyen öğrenciler, Tuna’yı baştan aşağı yeniden tasarlamaya çalışıyor. Tuna’da  3 aydır kapsamlı bir çalışma yürüten öğrenciler, kendi bilgi ve becerileri doğrultusunda mahallenin nasıl tasarlanabileceği konusunda düşünceler üretiyor. Mimari bir perspektif çerçevesinde Tuna Mahallesi’ni baştan sona kadar inceleme altına alan öğrenciler, fizibilite çalışmaları yaparak Tuna’yı farklı bir bakış açısıyla tasarlamak ve yeni fikirler bulmak için kafa yoruyor. Vatandaşlarla anket çalışmaları da yapan öğrenciler,  halkın nabzını da yoklayarak, onların düşüncelerini projeleri kapsamında değerlendirmek istiyor.

TUNA’YI DAHA GÜZEL TASARLAYACAĞIZ

Yaptıkları çalışma ile özellikle Tuna Mahallesi’ndeki sorunların çözümüne odaklandıklarını dile getiren öğrenciler, Tuna Mahallesi’ni daha güvenli ve güzel bir mahalle haline getirmeyi amaçladıklarını söylüyor. Projeyi yürüten öğrencilerden Zeynep Şen (23), “Tuna’yı daha güzel bir şekilde tasarlamak istiyoruz” diye konuşurken projenin diğer ortakları olan Didem Akansu (23) ve Burak Fatih Yüksel de (23),  “ Yapacağımız fikir projemiz ile Tuna’yı bambaşka bir görünüme kavuşturmak istiyoruz” dedi. Tuna için fiziksel projelerin yanı sıra sosyo- ekonomik ve sosyo- kültürel projeler de üretmeyi hedeflediklerini anlatan öğrenciler, Tuna’da başka mahallelere örnek olacak şekilde bir fikir projesi geliştireceklerini kaydetti.

GÖKSU’YA DA SUNACAKLAR

Projelerini tamamladıktan sonra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile görüşeceklerini ve projelerini sunacaklarını söyleyen öğrenciler, “Belediye Başkanı uygun görürse, fikirlerimizi Tuna’da uygulamayı isteriz” diye konuştular.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-