Published On: Sal, Ara 30th, 2014

Okullar arası atık Pil toplama yarışması

Esenler Belediyesi “Okullara Arası Atık Pil Toplama Yarışması” ile çocuklara çevre bilinci kazandırmaya devam ediyor. Yarışma, 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek.

atik-pil-toplama

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanya hem çevreye katkı sağlıyor, hem de çocuklara çevre bilincini aşılıyor. Çöplerle birlikte atıldığı zaman insan sağlığını tehdit eden atık pillerin ayrı toplanması için düzenlenen “Okullara Arası Atık Pil Toplama Yarışması”okulların büyük desteği ile sürüyor.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER TOPLUYOR

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Esenler Belediyesi arasında imzalanan protokol ile atık pil toplama çalışmaları her yıl gerçekleştirilen “Okullara Arası Atık Pil Toplama Yarışması” ile yürütülüyor. Bu kapsamda düzenli olarak ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği ve 1 Kasım 2014 tarihinde başlayan yarışma 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği yarışmayla toplanan atık piller çöpe değil, bertaraf edilmek üzere TAP’a teslim edilecek. Dereceye giren okullara yarışmanın sonunda çeşitli hediyeler verilecek.

TÜM KURUMLARA PİL TOPLAMA KUTUSU

Esenler’deki tüm resmi ve özel ilkokullar, ortaokulla, liseler, sağlık ocakları, kütüphaneler, muhtarlıklar, eczane ve kamu kurumlarına da atık pil toplama kutuları dağıtıldı Bu kutularda biriken atık piller periyodik olarak toplanarak imha edilmekte ve bu sayede yaşanabilir bir çevreye büyük katkı sağlanılmakta.

5 YILDA 15 TON ATIK PİL TOPLANDI

Esenler’de geçen yıl Esenler 125. Yıl İlkokulu, Tacirler Eğitim Vakfı İlkokulu ve Yunus Emre İlkokulu en çok pil toplayarak dereceye giren okullar olmuşlardı. Dereceye giren okullara plâket ve ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından verildi. Proje kapsamında son beş yılda yaklaşık 15 ton atık pil toplanarak TAP’a teslim edildi.

Yarışmaya destek olmak ve atık pil kutusu temin etmek isteyenler, Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 0212 440 09 15 veya 0212 440 09 17 numaralı telefonlarını arayabilirler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-