Published On: Cts, Oca 11th, 2014

Özden Gazeteciler Gününü Kutladı

Halil_Ozden_Esenler_CHPCHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemize yolladığı mesajda “Gazetecilerin sendikalı olmasına engel olan koşulları, sigortasız çalıştırılmalarını, siyasi nedenlerle işten atılmalarını zorlaştıracak her türlü düzenlemeyi desteklemeye açığız” diye konuştu.

Basılı ve görsel medyada çalışan pek çok gazetecinin açlık sınırının altında gelire sahip olduğuna dikkati çeken Özden, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Son derece yıpratıcı ve stresli olan bu mesleği yürütenlerin mutlaka ama mutlaka yasalarca korunması gerekmektedir. Gazetecilerin sendikalı olmasına engel olan koşulları, sigortasız çalıştırılmalarını, siyasi nedenlerle işten atılmalarını zorlaştıracak her türlü

düzenlemeyi desteklemeye açığız. Ayrıca bunun için elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizin de basın camiası tarafından bilinmesini isterim. Hapisteki gazeteci sayısıyla dünya birincisi olmadığımız, sendikal hakların hiçe sayılmadığı, daha iyi sosyal-ekonomik şartlara kavuşulduğu, ilkeli, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışının egemen olduğu, düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmadığı, sansür ve baskının son bulduğu bir Türkiye özlemiyle; Başta Esenler’de çalışan yerel basınımız olmaz üzere tüm Türkiye’mizin fedakâr basın emekçilerinin 10 Aralık Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-