Published On: Paz, Tem 27th, 2014

Rektörlerin Gazze için sesleri daha gür çıkıyor

İsrail’in Gazze’ye yaptığı katliamı ortak bildiriyle kınayan 127 rektör, seslerini daha da yükseltti.

rektorlerin_gazze_icin_sesleri_daha_gur_cikiyor

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını 11 dilde yayımlanan ortak bildiriyle kınayan 127rektör, dünyadaki akademisyenlere, “Filistin’deki insanlık suçuna karşı çıkın” diye seslendi.

Hacettepe Üniversitesinde düzenlenen toplantıya, bütün bölgeleri temsilen, İzmir Katip Çelebi Ü. Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İstanbul Medipol Ü. Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Akdeniz Ü. Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Hacettepe Ü. Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Muş Alparslan Ü. Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Gazi Ü. Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, İstanbul Teknik Ü. Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Çukurova Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Samsun 19 Mayıs Ü. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek katıldı.

KALICI ÇÖZÜM ARAYIŞI

Ortak basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Tuncer, başta İsrail’deki akademisyen meslektaşları olmak üzere tüm dünyadaki akademisyenlere bu insanlık suçuna karşı çıkma çağrısı yaptıklarını ifade ederek, geçici ateşkesin kalıcı bir çözüme dönüştürülmesini diledi.

Tuncer, İsrail’in kadın ve çocuk ayrımı yapmaksızın Gazze’de bine yakın insanın öldüğü ve binlerce kişinin yaralandığı bir katliam yaptığını dile getirdi. Sağlık hizmeti sunumunun engellenmesinin, yaralılara sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlık görevlilerinin hedef alınmasının ve sağlık merkezlerinin bombalanmasının savaş suçu olduğunu ifade eden Tuncer, İsrail’in savaş suçundan yargılanması gerektiğine işaret etti.

Tuncer, “Filistinli öğrencilere her konuda destek verilecek, yaralıların tedavisi için hastanelerimizin kapısı sonuna kadar açık” diye konuştu.

Kaynak: haber7.com

About the Author

-