Published On: Pts, Oca 20th, 2014

SP Esenler, Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi adaylarını tanıttı.

Esenler_Saadet_Partisi_SPSP Esenler, Belediye Başkan adayı ve Meclis Üyesi Adaylarını Hakkı Başar Spor Kompleksinde düzenlediği bir şölen ile kamuoyuna tanıttı.

Proğrama SP Genel Başkanı Prof. Mustafa Kamalak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, Bahçelievler, Güngören, Başakşehir, Bağcılar, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, ve Çatalca Belediye Başkan Adayları, ilçe başkanları ve yönetim kurul üyeleri, Esenler ilçe Muhtarları, Esenler İlçe STK Başkanları katıldı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Programda açılış konuşmasında SP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya yaptı;

Yalçınkaya yaptığı konuşmada ”Bütün teşkilatımızla birlikte iki aydır arazideyiz. İnşallah bu inançla, bu azimle Esenlere bu davanın bayrağını dikeceğiz. 31 Mart sabahı milli görüş belediyeciliğini Esenlerde yeniden inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Ardından söz alan SP Esenler Belediye Başkan Adayı Erol Urhan konuşmasına Milli Görüş’ün çözüm merkezi olduğunu ve olacağını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:

“Esenleri yönetmeye geliyoruz, Halkı değil. Kimseyi ötekileştirmeden, adil davranacağız. Bizler Esenler Belediyesinin bütçesini, hizmet kalemlerini, sorunlarını çözmek noktasında kaynaklarını yönetmek için geliyoruz. Sizlerden alacağımız vekâletle inşallah 30 Mart’tan sonra israfa, şekilciliğe, kolaycılığa ve partizanca yandaş kayırmaya son vereceğiz.”

Urhan, Esenlerde Kentsel dönüşüm adına bazı basın organlarında çıkan haber ve yorumların doğru olmadığını şöyle ifade etti: ”Basında Esenlerde kentsel dönüşümde 1600 kont yapıldığı yazıyor. Bakın Esenlerde sadece İBB’nin yaptığı 280 konutun haricinde bir şey yapılmamıştır. Birde havaalanı ucubesi var. Hala daha doğru dürüst ortada bir proje dahi yoktur şu ana kadar. Esenlerde Kentsel dönüşümü ada bazlı ve de çok seçenekli yapacağız. Eğer bir rant oluşacak ise bunu da halkımız lehine, pay sahiplerine paylaştıracağız” diye konuştu.

İlçede Pazarcılık yapan esnafın da sıkıntıda olduğunu belirten Urhan, ”Pazarların bulunduğu sokaklarda oturan vatandaşımız sıkıntıda. Yeni daimi pazar alanları üreterek bu sıkıntıları aşacağız” diyerek konuşmalarına şöyle sürdürdü;

—Engellerimize pozitif ayrımcılık yapacağız. Engelli sarayını biz yapacağız. Esenlerde STK sorunlarını yine biz çözeceğiz.

—Danışma meclislerini yeniden kuracağız. tavsiye kararları alacağız.

—Kent konseyini yeniden işlevsel hale getireceğiz.

—Esenlerde 500 proje yaptık diyorlar 20 proje yap adam gibi tüm esenler konuşsun,20 proje yap adam gibi olsun bu bize yeter. Rekor oyla geleceğiz.”

2014 yerel seçimi için açıklanan, SP Esenler İlçesi  Belediye Meclis Üyeleri:

Ali Candır, Basri Düzenli, Bekir Aksu, Erdal Asker, Enes Aluç, Emin Şenses, Engin Koç, Faysal Bayar, Feyzi Başoglu, Harun Sarı, Hayrettin Aksu, Hülisi Özbek, İbrahim Bitiş, İdris Ertufan, İlhan Durmuş, İslam İnce, İsmail Kaçan, İsmail Üşen, İzzet Baş, İdris Dinçer, İbrahim Çelik, İlhami Kaplan, Mehmet Güçlü, Mehmet Mamaş, Mehmet Yeşilyurt, Mustafa Kaplan, Remzi Çelebi, Selahattin Fidan, Süleyman Murat, Selim Kaya, Süleyman Arslan, Şerafettin Dener, Şerif Şengül, Tuğrul Yalcınkaya, Okan Çalışkan, Ünal Kılıç, Yahya Keleş, Yüksel Yiğit, Yaşar Buruneren, Yusuf Karagöz, Yusuf Yıldırım, Ahmet Şen

Esmerer ”Projelerimiz hazır bekliyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer konuşmasında İstanbul’un sorunlarına derman projeleri olduğunu, trafikten, içme suyuna, enerjiden, kadın ve aile sorununa, güvenlikten, sosyal hayatın keşmekeşine bir çok konuda çözüm ve projelerinin ellerinde hazır olduğunu belirtti.

İçme suyunun ucuz kullanımından, Pembe Metrobüse, ekonomik ve alternatif enerji kullanımına geçişe kadar bir dizi projenin müjdesini veren Esmerer, İstanbul büyükşehir Belediyesini teslim almaları durumunda hemen kademeli bir şekilde bu projeleri İstanbulluların hizmetine sunacaklarını belirtti.

Proğram Kamalak’ın konuşması ile sona erdi

Proğramın sonuna doğru söz alan SP Genel Başkanı Prof. Mustafa Kamalak;  Devlet içinde kurumsal yapının ve ahengin bozulduğuna, İç ve Dış politikada batıya bağımlılığın daha da arttığına ve nihayetinde 28 Şubat ile hukuksal hesaplaşmanın gerçekleşmemesinin menfi sonuçlarının yaşandığına dikkatleri çekti.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-